BES'ten 20 kuruş zamma tepki eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2008 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası(BES) üyesi bir grup, hükümetin memurlar için saat başı fazla çalışma ücreti olarak belirlediği 20 kuruşluk zamma tepki göster. 20 kuruşluk zammı fazla bulduklarını ifade eden eylemciler parayı, posta yolu ile Başbakan, Maliye Bakanı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı'na gönderdi.

Kızılay Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Kızılay Postanesi önünde toplanan Bağımsız Eğitimciler Sendikası(BES) üyesi yaklaşık 15 kişi hükümetin 2009 yılı için çalışanların saat başı fazla çalışma ücreti olarak öngördügü 20 kuruşluk zamma tepki gösterdiler. Grup adına bir konuşma yapan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, hükümetin 2009 yılı bütçesinde memurların mesai ücretlerine saat başına yapılan 20 kuruşluk zammın çok komik bir durum olduğunu söyledi. Yapılan zammın zam olmadıgını ifade eden eden Avcı, "Bu ne zamdır ne de sadakadır, bu olsa olsa çocuklara verilen bir sakız parasıdır." dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından fazla mesailer için hükümet tarafından saat başı artış olarak belirlenen 20 kuruşun kendilerine fazla geldigini iddia eden eylemciler bu zam miktarını Kızılay Postanesi'nden zarfla Başbakan Recep Tayyib Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e görderdi. Eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dagıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber