Gündüz polis, gece boks hocası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyeti'nde görevli iki polis memuru, gündüz asayişi sağlarken, gece boks antrenörlüğü yapıyor. Polisler akşam olunca ringe çıkıp öğrencilerine dövüş sporunun inceliklerini öğretiyor.

Güvenlik güçlerinin yetiştirdiği ilköğretim ve lise öğrencileri, şampiyonalarda aldıkları derecelerle eğitmenlerinin yüzünü güldürüyor. Emniyetspor Gücü Kulübü öğrencilerinin Avrupa üçüncülüğü ve çok sayıda Türkiye birinciliği var. Kulüpteki oyunculardan üçü ise milli sporcu.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görev yapan polis memuru Nazım Ersungur ve Bostanlı Polis Merkezi'nde görevli Okan Keskin, Emniyetspor Gücü'nde 44 kişiden oluşan boks takımının hocası. 16 yıllık polis Ersungur, aynı zamanda Bayanlar ve Genç Erkekler milli takımlarının antrenörü. Eğitmenleri polis olduğu için aileler 10-18 yaş grubundaki çocuklarını güvenle antrenmanlara gönderiyor.

Boksa ilgi duyan öğrenciler internet ya da Gençlik ve Spor il müdürlükleri aracılığıyla eğitmen polislere ulaşıyor. Ayrıca, antrenör polisler, okulları ziyaret ederek yöneticileri bilgilendiriyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak topluma yararlı fertler haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Nazım Ersungur, başarılarını artırarak Türk sporuna hizmet etmek istediklerini anlatıyor. Antrenör polis Okan Keskin de öğrencilerin elde ettiği başarıdan duyduğu mutluluğu dile getiriyor.

Polis antrenörlerin milli takıma kazandırdığı en başarılı sporculardan biri Erdem Gürsoy. Akşam lisesinde okuyan Gürsoy'un, 2007'de İngiltere'de yapılan Üst Minikler Şampiyonası'nda Avrupa üçüncülüğü ve 2008'de Kayseri'de düzenlenen Yıldızlar Şampiyonası'nda Türkiye üçüncülüğü bulunuyor. Bir diğer milli sporcu Naci Şensoy Lisesi 1. sınıf öğrencisi İskender Burak Bozaslan. Burak, bokstaki bir yıllık kariyerine 2007 Türkiye şampiyonluğuyla 2007 Üst Minikler il şampiyonluğunu sığdırmış. Kulüpteki başarılı öğrencilerden biri de Nazire Merzeci İlköğretim Okulu 7. sınıfta okuyan Lütfullah Kabalak. 2008 Alt Minikler il şampiyonu, Ege Bölgesi şampiyonu ve Türkiye 3. olan Lütfullah, olimpiyat ve dünya şampiyonalarında dereceye yapmayı hedefliyor. Kulübün bayan sporcularından Burçin Çakır'ın ise 2006 Türkiye 2.'liği ve 2008 Büyükler Ege Bölgesi şampiyonluğu bulunuyor.

Özdemir Özkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber