Van'da provakatörleri halk kovaladı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Kasım 2008 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van halkı, Başbakan Erdoğan'ın şehre gelmesini gerekçe göstererek provokasyon yapmak isteyen gruba prim vermedi. DTP, sadece teşkilat binasının bulunduğu sokaktaki bazı işyerlerine kepenk kapattırabildi.

400 kişilik bir grup, İl Başkanlığı önünde toplanarak kaldırım taşlarını söktü. Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, göstericilerden basın açıklamasının ardından dağılmalarını istedi. Bu çağrı üzerine grup ikiye bölündü. Kalabalıktan ayrılan 100 kişi, emniyet kuvvetlerine taşla saldırdı. Ardından Erdoğan'ın bulunduğu tören alanına giderek teröristbaşı lehine slogan attılar. 11 aracı ateşe vererek işyerlerini taşladılar. Otomobilleri söndürmeye gelen itfaiye aracı da yakıldı. Olaylar sırasında 8 polis ve 5 gösterici yaralandı. Van esnafı, şehirde terör estiren bu gruba sert tepki gösterdi. Taş atarak ilerleyenlere polisin yanı sıra esnaf da karşılık verdi. Bazı göstericileri linç edilmekten polis kurtardı.

Erdoğan'ın ziyareti sebebiyle Van'da yoğun güvenlik önlemi alındı. Toplu açılış töreninin yapılacağı alana giden bütün yollar kapatıldı. Geziyi protesto etmek isteyen küçük bir grup ise DTP İl Başkanlığı önünde toplandı. Erdoğan'a 'gelme' diyen DTP Van Miletvekili Özdal Üçer de göstericilere destek verdi. Gerginliğin tırmanması üzerine Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, bazı gençlerle görüşerek, "Buraya gelen hepimizin başbakanıdır. Siyasi konular beni ilgilendirmiyor. Beni Van'ın güvenliği ilgilendiriyor. Bu sebeple basın açıklamanızı yapıp dağılmanızı ve arkadaşlarınıza da bunu böyle izah etmenizi istiyorum." dedi.

Yangını söndürmeye gelen itfaiye aracını bile yaktılar

Kesmez'in görüştüğü gençler, grubun yanına gidince "Satılık ajan istemiyoruz." tepkisi ile karşılaştı. Kalabalıktan ayrılan yaklaşık 100 kişi, dağılmayacaklarını belirterek polise taş ve molotofkokteylleriyle saldırdı. Bu grup daha sonra törenin yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'ne geçerek teröristbaşı Öcalan lehine slogan attı. Olay yerine gelen Kesmez, göstericileri ikna etmeye çalıştı. Ancak grup, Kesmez'e ve polise taşlarla saldırdı. Göstericilerin attığı taşların isabet ettiği bir polis memurunun burnu kırıldı. Caddeden geçen bir kişi de göstericilerin attığı taşın kafasına isabet etmesi sonucu yaralandı. Kesmez, korumalarının yardımıyla bir işyerine sığınırken, polis, göstericileri havaya ateş ederek dağıttı. Ara sokaklarda eylemlerine devam eden göstericiler Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun 200 metre aşağısındaki Sıhke Caddesi'nde park halinde bulunan 5 otomobili ateşe vererek, işyerlerini taşladı. Otomobilleri ters çeviren ve molotofkokteyli atarak yakan göstericiler, yanan araçları söndürmek için olay yerine gelen itfaiye aracını da sürücüsünü araçtan indirdikten sonra yaktı. Yanan araçlar polisler tarafından söndürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber