Eğitim-Bir-Sen: Sivil Anayasa talebini diri tutmalıyız

Haber Giriş : 03 Kasım 2008 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesi'nin, türban serbestisi sağlayan anayasa değişikliğinin iptali ve AKP kapatma davasının gerekçelerinin, millet iradesini engellediğini savunarak, ?Hukuksuzluğa son verecek sivil, çağdaş, medeni bir anayasa talebini diri tutmak için ve bu talebin gerçekleştiğini görünceye kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz? dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen 3. İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin, türban serbestisi sağlayan anayasa değişikliğini iptali ve AKP kapatma davasının gerekçelerinin millet iradesine ters düştüğünü savundu. Gündoğdu, ?Kararların gerekçeleriyle Atatürk'ün vasiyeti yok sayılmış, demokratik rejimden sapılmış ve vesayet rejiminde darbenin yerini yargı almıştır? dedi. Gündoğdu, kendilerine düşen görevin, Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere her türlü yanlışlığa, hukuksuzluğa son verecek sivil bir anayasa talebini diri tutmak olduğunu söyledi.

-?ANAYASA MAHKEMESİ MİLLETİN İRADESİNİ İPTAL ETTİ?-

Türkiye için iki yakın tehlike olduğunu ifade eden Gündoğdu, ?Yakın tehlikelerden birisi terördür. Teröre, teröriste lanet okumak çok kolaydır. Memur-Sen'in teröre bakışı nettir. Yakın tehlikelerden ikincisi, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararıdır. 411 milletvekili ?üniversitelerde başörtüsü serbest olsun' demişti. Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti. İptal edilen, ?başörtüsü serbest olsun' değildir, milletin yetkisidir, millet iradesidir? dedi. Anayasayı çiğneyerek ?milletin hizaya getirmek isteyen? Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere her türlü yanlışlığa, hukuksuzluğa son verecek sivil, çağdaş, medeni bir anayasa talebini diri tutmayı amaçladıklarını söyleyen Gündoğdu, ?Bu talebin gerçekleştiğini görünceye kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu anayasa özgürlüklerin garantisi olacak, bu anayasa ideolojilere prim vermeyecek, bu anayasa cinsiyet ayrımcılığını sona erdirecek, bu anayasa Şeyh Edebali'nin deyimiyle milleti yücelten bir anayasa olacaktır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber