Eşini döven kişiye kamuda çalışma cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da eşini dövdüğü gerekçesiyle hakkında 2,5 ay hapis cezası verilen 60 yaşındaki Muhsin Derici, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezasını adliyede çalışarak çekiyor.

Isparta'da eşini dövdüğü gerekçesiyle mahkemeye çıkan 60 yaşındaki Muhsin Derici, 2,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Başkanı, Derici'nin cezasını, cezaevi yerine Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında adliyede çalışarak geçirmesine karar verdi. Adliye binası girişinde kurulan masada, işlem yaptırmak üzere gelen vatandaşlara danışma hizmeti veren Muhsin Derici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezasının 18'inci gününü doldurduğunu söyledi.

Tartışma sırasında eşini ittiğini ve kapıya çarpan eşini hastaneye götürdüğü kaydeden Derici, olayın mahkemeye intikal ettiğini ve hakimin, eşini dövdüğü gerekçesiyle 2.5 ay hapis cezası verdiğini anlattı.

Hapis cezasını adliyede çalışarak geçirmesine karar verildiğini ve adliye binasında cezasını çekmeye başladığını kaydeden Derici, ?Bugüne kadar adliyelik hiçbir işim olmamıştı. 60'ında burayla da tanıştım ama hoş bir tanışma olmadı? dedi.

Cezaevine girmek yerine kamu binasında hizmet vermesinin daha iyi olduğunu belirten Derici, günde dört saat adliyede çalıştığını, kalan zamanda da kendi işleriyle ilgilenebildiğini anlattı. ?Hayattan kopmadım, toplumla iç içe yaşıyorum? diyen Derici, ?Cezaevine girsem durumum daha kötü olurdu. Bu yasa bizim gibiler için yararlı? diye konuştu.

Adliyede iki kişinin daha kendisi gibi çalıştığını söyleyen Muhsin Derici, onların da aynı suçtan dolayı cezalandırıldıklarını kaydetti. Olayların ardından eşiyle barıştığını ve bir daha şiddet uygulamadığını belirten Derici, halen eşiyle birlikte yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber