Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yalanlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 28. Noteri ve Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak, "Kılıçdaroğlu'ndan belgeleri yayınlamaması için bir talepte bulunmadım. Kılıçdaroğlu, söz konusu iddiaları İstanbul'dan bir arkadaşının telefonla verdiğini söyledi, gösterecek belgesi yok" dedi.

İstanbul 28. Noteri ve Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve RTÜK Başkanı Zahit Akman ile ilgili ileri sürdüğü iddialara açıklık getirdi. Yeni, Kemal Kılıçdaroğlu'nun söz konusu Beyaz Holding şirketinin kararında, Zahit Akman'ın imzasının taklit edildiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak, "Bu konuda noter olarak şirket karar defterlerinde, kararın altına atılmış olan imzaların, ilgililere veya ortaklara aidiyeti konusunda herhangi bir araştırma yapmak sorumluluğumuz

yoktur. Görevimiz, ibraz edilen karar defterinin talep edilen sayfa veya sayfalarının aslına uygun örneğinin çıkarılmasından ibarettir. Noterliğimizce usulsüz bir işlem yapılmamıştır. Yapılan işlem, imzaların onaylanmasına ait bir işlem olmayıp ibraz edilen belgelerin örneğinin çıkarılmasıdır. Noterlikçe onaylanan bu tür belgelerin uygulanmasına ve yayınlanmasına Ticaret Sicil Memurlukları karar vermektedir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi kastederek, "O kadar ki bazı noterleri kendilerine hizmet eder hale getirmedikler" şeklindeki konuşmasını talihsiz bir açıklama olarak nitelendiren Yeni, "Noterler, kanunlara göre hareket eden bağımsız ve tarafsız kamu görevlileridir. Kendilerine getirilen işlemleri, kimin tarafından getirildiğine bakmadan yasa ve yönetmeliklere uygun olmak koşulu ile yapmak zorundadırlar. Kaldı ki Noterlerin yaptıkları bütün işlemler Cumhuriyet Savcıları ve adalet Müfettişleri tarafından

sürekli denetlenmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu açıklamalarında hakkımda suç duyurusunda bulunacağını beyan etmiştir. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki başvurusunu beklemeden hakkımda soruşturma yapılması için yetkili mercilere ihbarda bulunuyorum" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN BELGELERİ YAYINLAMAMASI İÇİN BİR TALEPTE BULUNMADIM"

Kemal Kılıçdaroğlu'nu kendisi hakkındaki belgeleri yayınlamaması için ziyaret etmediğini de kaydeden Noterler Birliği Başkanı Yeni, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettim. Ancak, kendisinden hakkımdaki belgeleri yayınlamaması gibi bir talebim asla olmadı. Kendisine, sahte olduğunu iddia ettiği noterlik belgeleriyle ilgili bir hata olmaması için gerekli açıklamalarda bulunabileceğimi ifade ettim. Kendisi bana İstanbul'dan bir arkadaşının İstanbul'dan bir arkadaşının telefonla bilgi verdiğini, elinde herhangi bir belge olmadığını bu nedenle gösteremeyeceğini ifade etti. Kaldı ki neyle suçlandığımı öğrenmek de en doğal hakkım. Sayın

Kılıçdaroğlu, kameralar karşısına geçip, hem savcı olup iddia eden ve hem de hakim makamına geçip, belgeler hakkındaki usulsüzlük kararı veren, ortada hiçbir usulsüzlük ve suç olmadığı halde şahsıma ve Başkanı olduğum Noterlik kurumuna yönelik bu haksız isnatlarına karşılık Kemal Kılıçdaroğlu hakkında her türlü yasal girişimde bulunacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber