Ergenekon'da 42 sayfa kayıp iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'da 42 sayfa kayıp

İŞÇİ Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Silivri Cezaevi önünde düzenlediği basın toplantısında Tuncay Güney'in ifadesinde adı geçen Star Gazetesi ve Kanal 24'ün sahibi Ethem Sancak ile ilgili bölümlerin dosyadan çıkarıldığını iddia etti. Kanada'da hahamlık yapan Güney'in 170 sayfalık mülakatından 42 sayfanın eksik olduğunu belirten Gültekin, ?Daima ?Ben Tayyip Erdoğan sevdalısıyım' diyen Ethem Sancak ile ilgili bölüm ortadan kaldırılıyor. Tuncay Güney'in mülakatının makaslandığı ispatlıdır? dedi.

ÇÜNKÜ SAVCISI ERDOĞAN

Gültekin, avukatlar Hüseyin Gökçe Arslan, Fırat Arslan ve İbrahim Erdoğan ile bir basın açıklaması düzenledi. Ethem Sancak'ın geçtiğimiz nisan ayında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ifade verdiğini söyleyen Mehmet Bedri Gültekin, ?Ethem Sancak'la ile ilgili bölümler ortadan kaldırılmıştır. Çünkü idolüm dediği kişi Ergenekon Savcısı Tayyip Erdoğan'dır? dedi.

SENEM CANLI YAYIN TEKLİF ETTİ

Duruşmada iddianame, 1344. sayfaya kadar okundu. Sanıklar Nusnet Senem, Yassıada duruşmalarını radyodan dinlediğini, sıkı yönetim mahkemelerinde ise videodan davaları izlediğini hatırlatarak, ?Bu dava da canlı yayında verilsin. Biz, bizim söylediklerimizin basına yansımasını istiyoruz? dedi. Kemal Kerinçsiz de 9 numaralı gizli tanığın Osman Yıldırım olduğunu belirterek, Yıldırım'ın ifadelerinin iddianame klasörlerinde olmadığını ifade etti. Bu ifadelerinin kendisine verilmesini isteyen Kerinçsiz, mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti.

Seda KILIÇ - Ercan ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber