400 hemşirenin görev yapması gereken hastanede 147 hemşire var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Faruk Kıroğlu, 550 yataklı hastanede 400 hemşirenin görev yapması gerekirken 147 hemşire ile hizmet verdiklerini söyledi. Başhekim Kıroğlu, hastane olarak fiziki yetersizliğinin yanısıra en büyük sıkıntılarının personelsizlik olduğunu vurguladı.

Geçen ay YYÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği'ne getirilen Doç. Dr. Ahmet Faruk Kıroğlu, hastane olarak hem akademik hem de idari phersonel sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Bölgeye hizmet eden Araştırma Hastanesi'nin kampus alanında temeli atılan binasının bitmesi durumunda fiziki sıkıntının ortadan kalkmış olacağını anımsatan Kıroğlu, yeni hastane binası yapılana kadar mevcut yerde fizik koşullarını imkanlar dahilinde düzenleyeceklerini kaydetti.

Kıroğlu, hastanelerinde, laborant, hemşire ve teknisyen gibi yardımcı sağlık personeli konusunda ciddi eksiklikler bulunduğunu ifade ederek, "Personelin bazı sıkıntılardan dolayı batı illerine tayin istemeleri, yerine yenilerinin gelmemesi üzerine sürekli kan kaybettik. Devlet tayiniyle giden personelin yerine yenisini atayamıyoruz. Bu personelin yerine devlet memurları kanunu 4/b maddesine göre eleman alıyoruz. Bu personele döner sermayeden pay verdiğimiz gibi maaşlarını da biz ödüyoruz. Durum böyle olunca da özel hastanelerden bir farkımız kalmıyor" dedi.

Başhekim Kıroğlu, 550 yatakla hizmet veren hastanenin Sağlık Bakanlığı normlarına göre 400 hemşirenin görev yapması gerektiğini ifade ederek, hastane olarak sadece 147 hemşire ile hizmet verdiklerini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı'nın Devlet Hastaneleri'nde uygulanan Performansa Dayalı Ücret Sistemi'nin uygulamaya koymasıyla birlikte hastanelerine gelen hasta sayısında da önemli bir azalma olduğunu anlatan Kıroğlu, geçmişte bademcik, apandis ve kulak burun boğaz vakaları sevk edilirken bunların kesildiğini vurguladı. Devlet hastanelerinden sağlık durumu ciddi olan komplike hastaların sevk edildiğini ifade eden Kıroğlu, bütün bu sıkıntılara rağmen hastaneyi bir aile olarak düşündüğünü ve herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi halinde bir problemin kalmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber