İlköğretim müfettişleri haklarını gazete ilanıyla arıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de kısa süre önce kurulan Müfettişler Derneği, özlük haklarındaki düzensizliğin giderilmesi ve iyileştirilmesi için gazeteye ilan verdiler. Müfettişlerin, 'Sayın başbakanımıza, Milletvekillerimize ve Kamuoyuna önemli duyurular' başlığında verdikleri ilanda, 657 Devlet Memurları Kanunu'nda ilköğretim müfettişlerinin diğer kurum müfettişleriyle birlikte kariyer meslek sınıfında yer almadıklarına dikkat çekiliyor.

Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, seslerini duyurmak için gazeteye ilan verdiklerini hatırlatarak, "Müfettişler, denetledikleri öğretmenlere göre 200-300 YTL değişen oranlarda daha düşük maaş alıyor. Bu öğretmenlerinde dikkatinden kaçmayan bir husus. Denetleyenin, denetlenenden daha düşük maaş alması, özlük haklarının kötü olmasının yapılan görevin ilgili kurumlarca dikkate alınmadığının göstergesidir." diye konuştu.

Kayseri'de ilköğretim müfettişliği görevini sürdüren Doğan Ceylan, haklarını aramak için dernek kurduklarını ifade ediyor. Derneklerine Türkiye genelindeki müfettişlerin üye olabileceğini hatırlatan Doğan Ceylan, haklarını aramak için Zaman Gazetesi'nde çıkan ilanları olduğunu dile getiriyor. Dernek Başkanı Doğan Ceylan, gazeteye verdikleri ilanda buna dikkat çektiklerini anımsatarak, ilanda yansıttıkları sorunları şöyle sıralıyor.

İlköğretim müfettişleri, anaokulları, ilköğretim okulları, özel okullar, sürücü kursları, Kur'an Kursları, dershaneler, öğretmen evleri, rehberlik araştırma merkezleri gibi görev alanlarında bulunan binlerce kurumun, yüz binlerce öğretmen, yönetici ve personelin yetiştirilmesinden, rehberlik ve denetiminden sorumlular. Bununla birlikte inceleme, araştırma ve soruşturma görevlerini de yürütüyorlar. Son yıllarda yapılan iyileştirmelerde sürekli kapsam dışı bırakılan ilköğretim müfettişleri denetledikleri personelden dahi daha az maaş alıyorlar. İlköğretim müfettişlerinin ek ders saatinin artırılmasına yönelik çalışmalar çözüm olmadığına işaret ediliyor. Gerek mesleğe alınma, gerekse çalışma koşulları diğer kurum müfettişlerine göre çok daha ağır olan, Türkiye'nin en ücra köylerine kadar giderek devleti temsilen denetim yapan İlköğretim müfettişlerine, aldıkları yüksek eğitim, seçilme şekilleri ve iş güçlüğüne uygun olarak kanun önünde eşit oldukları diğer müfettişlerle eşit haklar verilmelidir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber