Bankacıya 2 milyon YTL'lik zimmet tutuklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İzmir'de ana kasasından sorumlu olduğu banka şubesinden 2 yıl içerisinde zimmetine 2 milyon YTL geçiren ve bu parayla ?iddaa' oynayıp kaybedince ortadan kaybolan M.A. K., özlediği kızını görmeye giderken yakalandı. Adliyeye sevk edilen M.A.K. tutuklandı.

Olay, Karabağlar semtindeki bir banka şubesinde geçen salı günü ana kasa nakit sorumlusu 27 yaşındaki M. A. K.'nın işe gelmemesiyle ortaya çıktı. M.A.K'ya ulaşamayan şube yetkilileri, kasadan 2 milyon YTL paranın kayıp olduğunu belirleyince polisten yardım istedi. Zanlının borçlu olduğu kişilerle yakınlarını izlemeye alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, M.A.K'yı, 2 yıl önce ayrıldığı eşinin yanında kalan 3.5 yaşındaki kızını ziyarete gittiği sırada yakaladı.

2 YIL ÖNCE KÜÇÜK PARALARLA BAŞLAMIŞ

Gözaltına alınarak Bozyaka'daki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen M. A. K. polise verdiği ifadesinde, yaklaşık iki yıl önce 20 bin YTL'lik kredi kartı borcunu ödemek için, görev yaptığı bankanın ana kasasından önce küçük miktarlarda para alarak şans oyunu ?iddaa' oynamaya başladığını, kaybettikçe ve zimmetine geçirdiği miktarın artmasıyla, açığını kapatmak için kasadan daha fazla para alıp ?iddaa' oynamaya devam ettiğini söyledi. Paraları, sorumlusu olduğu kasaya yatırılıyormuş gibi gösteren M. A. K'nın, son olarak kendisinin ?Altın vuruş' olarak adlandırdığı 100 bin YTL'lik İddaa oyunundan da para kazanamayınca, şubede yapılacak olan denetlemelerde zimmetin ortaya çıcağını düşünerek kaçtığı ortaya çıktı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen M. A. K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber