Ergenekon'da 343 sayfa kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Ergenekon"da 343 sayfa kaldı

- "Ergenekon" davasının bugünkü duruşmasına ikinci kez ara verildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın bugün yapılan 10'uncu duruşmasında da 2 Cumhuriyet savcısı iddianameyi okumayı sürdürdü.

Duruşmada savcılar iddianameyi 2112'inci sayfasına kadar okudu. Böylece 2455 sayfalık iddianamenin duruşma salonunda okunmasının tamamlanmasına 343 sayfa kalmış oldu.

En son olarak hukuki durumları anlatılan sanıklar arasında 65'inci sırada yer alan Mehmet Fikri Karadağ ile ilgili bölüm okunan duruşmada, mahkeme heyetince iddianamenin okunmasına ara verildi.

Bazı sanık ve avukatlarının talepleri ile Cumhuriyet savcısının bu taleplerle ilgili görüşünü alan mahkeme heyeti, ardından taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya bir süre ara verdi.


Ergenekon iddianamesi okunuyor

''Ergenekon'' davasının bugün yapılan 10'uncu duruşmasının öğleden sonraki oturumu başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşmasına verilen ara saat 13.15'de sona erdi.

Duruşmada, 2 Cumhuriyet savcısınca, iddianamenin okunmasına devam ediliyor.


Ergenekon'da duruşmaya ara verildi

''Ergenekon'' davasının bugün yapılan 10. duruşmasına öğle arası verildi.

Davanın bugünkü oturumunda, cumhuriyet savcıları Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel, iddianameyi dönüşümlü olarak okumayı sürdürdü.

Sanıkların hukuki durumlarının ele alındığı kısmın okunmasına devam edilen duruşmada, sanıklar arasında 56. sıra yer alan Kemal Kerinçsiz'in bölümünün okunması 1 saat, 57. sıradaki Fuat Turgut'un bölümü 12 dakika, 58. sıradaki Hayrettin Ertekin'in bölümü ise 1,5 saat sürdü.

İddianamede, Fuat Turgut ile ilgili bölüm okunurken Turgut'un ''Hrant Dink Cinayeti'' davasının duruşmasında söylediği belirtilen, ''Eli kanlı Brüksel lahanası'' gibi sözlerin okunması sırasında bazı tutuklu sanıkların gülümsediği görüldü.

Mahkeme heyeti, duruşmaya, 59'uncu sırada bulunan sanık Nusret Senem'e gelindiği sırada öğle arası verdi.

Duruşmanın bugünkü bölümünde iddianame, 1982'inci sayfasına kadar okundu.

Bu arada, duruşma başladıktan sonra katılan tutuksuz sanıklardan Kemal Alemdaroğlu, Atilla Aksu ve Ali Yiğit'in yanı sıra tutuklu sanık Uğur Alparslan Abdulkadir de duruşmaya getirildi.


?Ergenekon? davasının 10'uncu duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgenerel Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık getirildi. Tutuksuz sanıklardan Kemal Şahin, Mehmet Murat Yücel, Ferudun Refik Nuhoğlu, İsmail Eksik, Ali Yasak, Murat Özkan, Emin Caner Yiğit ve Güler Kömürcü Öztürk de duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanıklardan Gazi Güder, Oğuz Alparslan Abdülkadir, Vedat Yenerer, başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ve ayrı suçtan hükümlü Sedat Peker duruşmaya getirilmedi.

Duruşma, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in iddianameyi dünkü duruşmada kalınan 1794'üncü sayfasından itibaren okunmasıyla sürüyor.

İddianamenin bu kısmında, tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz'in hukuki durumu ele alınıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber