SHÇEK: Yurtlarda kamera sistemi var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, yurt ve yuvaların yaklaşık yüzde 90'ında ortak kullanıma açık alanlarda kamera sistemi bulunduğunu belirterek, "Özel hayatla ilgili yerlerde, yani yattıkları odalara, tuvaletlere ve banyolara asla kamera koymayı düşünmüyoruz; bu insan haklarına aykırıdır" dedi.

Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saray Rehabilitasyon Merkezinde basına yansıyan görüntülerle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, ifadelerin alındığını ve raporlama aşamasına gelindiğini bildirdi.

Saray Rehabilitasyon Merkezindeki binaların eski ve özürlü bakımı için iyi dizayn edilmemiş yapıda olduğunu belirten Barış, koğuş sisteminden vazgeçerek, uluslararası standartların üzerinde modern binalar yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda bazı binaları yıktıklarını ve yerlerine tek katlı 10 kişilik villa tipi evler yaptıklarını anlatan Barış, "Yüzde 25'lik bölümünü tamamladık, altı aylık süreç içinde bu bölümler devreye girecek, yüzde 75'nin de inşaatı tamamlanacak" diye konuştu.

SHÇEK'in TOKİ'ye sattığı bir arsanın bedeli olarak TOKİ'nin binaların müteahhitliğini üstlendiğini ifade eden Barış, 73 adet villa yapılacağını bildirdi.

Merkezin, kapasitesinin üstünde engelliye hizmet verdiğini, tadilat çalışmaları nedeniyle 20 kişilik koğuşlardan 30 kişinin yararlandığını belirten Barış, "Şimdiki yoğunluk, bazı binaların yıkılması ve buradaki inşaatların devam etmesinden kaynaklanıyor" bilgisini verdi.

Barış, yurt ve yuvaların yaklaşık yüzde 90'ında ortak kullanıma açık alanlarda kamera sistemi olduğunu belirterek, "Özel hayatla ilgili yerlere, yani yattıkları odalara, tuvaletlere ve banyolara kamera koymayı asla düşünmüyoruz; bu insan haklarına aykırıdır" dedi.

Eleman sıkıntısı yaşanıp yaşanmadığı sorusu üzerine de Barış, her 6 özürlüye 24 saatte 3 bakım elemanının hizmet verdiğini belirtti. Barış, gece uyku saatlerinde bu 6 kişinin sayısının artırılabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber