Her okula bir ıhlamur fidanı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çevre ve Orman Bakanlığınca başlatılan "Her Okula 1 Ihlamur Fidanı" kampanyası kapsamında ülke genelindeki okullara, Zonguldak'tan yaklaşık 10 bin fidan gönderilecek.

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, yaptığı açıklamada, bakanlıkça "Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği" kapsamında, öğrencilere ağaç sevgisinin artırılması ve çevre bilincinin oluşturulması bir kampanya başlatıldığını hatırlattı. Uzun, kampanya kapsamında Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki fidanlıkta yetiştirilen 10 bin civarındaki fidanın, ülke genelinde, talepte bulunan okullara 15 Kasım'dan itibaren göndermeye başlayacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde illere gönderilecek fidanların hazırlanmasına başlandığını anlatan Uzun, şöyle konuştu: "Bakanlığımız 'Her Okula 1 Ihlamur Fidanı' kampanyası başlattı, ama biz okullara 2'şer adet fidan göndereceğiz. Yılda 250 bin adet civarında yetiştirdiğimiz fidanları, talep eden okul yöneticilerine vereceğiz. Okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektörün taleplerini de karşılıyoruz.

Fidanlığımızın 3 milyon adet kapasitesi bulunuyor. Geçen yıl 250 bin adet, bu yıl da 200 bin adet ıhlamur fidanı yetiştirdik. Geçmiş yıllarda İtalya ve Hollanda'dan ithal edilen ıhlamur fidanlarını artık kendi tesisimizde

üretiyoruz. Toprağın rehabilite çalışmalarının tamamlanmasıyla verimin daha da artacağına inanıyorum."

Uzun, fidanlıklarında, ıhlamurun yanı sıra kayın, kestane, ceviz, akasya, yabani kiraz, iğde ve yabani fındık gibi fidanlar ile gül ve top akasya türünde çok sayıda süs bitkisinin yetiştirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber