Medya okur yazarlığı dersini İletişim Fakültesi mezunları verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik, Medya Okur Yazarlığı Dersi'ni medyayı bilen, okuyan, anlayan ve bu alanda uzman olan İletişim Fakültesi mezunlarının vermesi gerektiğini söyledi. Özçelik, konuya Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sıcak baktığını belirtti.

RTÜK ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Antalya'nın Alanya ilçesinde Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri'ne yönelik düzenlenen Eğitim Semineri'nin son gününe iletişim fakülteleri mezunlarının 'Medya Okur Yazarlığı' dersi vermesi konusu damgasını vurdu. Seminere katılan 81 ilin Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri'ne eğitim sertifiklarının verildiği törende konuşan RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik, "Medya Okur Yazarlığı" dersinin okullarda verilmesi ve bu dersi verecek öğretmenlerin iletişim fakülteleri mezunlarından seçilmesi konusundaki son gelişmelere yer verdi. Özçelik, 2007-2008 eğitim-öğretim döneminde pilot okullarda seçmeli olarak konulan dersin bu dönem tüm okullarda okutulduğunu kaydetti. "Amacımız Medya Okur Yazarlığı dersini Milli Eğitim'in müfredatında süreklilik arz eden bir ders olarak koydurmak" diyen Özçelik, "Avrupa'nın bütün gelişmiş ülkelerinde var olan bu dersin önemli olduğunu biliyoruz. Burada çocuklarımızın medyayı takip ederken bilinçli bir izleyici, okuyucu, dinleyici olarak yetiştirmek temel hedeflerimizden biridir. MEB'in müfredatında 12 seçmeli ders olmasına karşın Medya Okur Yazarlığı dersi en fazla tercih edilen derslerin başında geliyor. Bu beklediğimizin üzerinde bir talep." dedi.

Medya Okur Yazarlığı dersini şu anda Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin verdiğinin altını çizen Özçelik, "Bu öğretmenleri ders konusunda periyodik olarak bilgilendiriyoruz. Ama İletişim Fakültesi mezunları bu dersi kendileri vermek istiyor. Bu konuda bakanlığın çalışmaları sürüyor. İletişim Fakültesi mezunlarının bu dersi verebilmesi için MEB'in bünyesinde olmaları gerekiyor. Gelecek yıl bu da gerçekleşecek. RTÜK olarak bu dersi, medyayı bilen, okuyan, anlayan ve bu alanda uzmanlar tarafından verilmesi en büyük dileğimizdir. Bu formata en uygun olan da İletişim Fakültesi mezunlarıdır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber