Ameliyat masasında elektrik çarptı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da inanılması güç bir olay yaşandı. Bel fıtığı rahatsızlığı için ameliyat masasına yatan hasta az daha canından oluyordu. 24 yaşındaki Gürcan Polat, kılcal damarları yakarak kanamayı durduran koter cihazındaki arıza nedeniyle elektrik akımına kapıldı.

Bacağında ikinci derecede yanık oluşan Polat'ın kalp ritmi de 120 voltluk elektrik akımı sebebiyle bozuldu. Kalp masajı yapılan hasta, müşahede amacıyla yoğun bakıma alındı. İl Sağlık Müdürü Bektaş, olayın koter cihazındaki teknik arızadan kaynaklandığını söyledi. Bektaş, "Hastaya bel fıtığı ameliyatı yapılırken, ameliyatın sonlarına doğru koter dediğimiz alet (aletin bir parçası insan vücuduna bağlı) teknik arıza nedeniyle kısa devre yapmış. Ameliyatı gerçekleştiren doktor hastanın kalp ritminin bozulması üzerine cihazın fişini çekmiş. Bu sırada elektrik akımı hastanın bacağına yapıştırılan aygıtın da şase yapması nedeniyle yanık oluşturmuş. Olay ameliyatın son aşamasında olmuş. Ameliyat bitmiş ve hasta kaldırılmış. Yanık bakımı yapıldıktan sonra, müşahede amacıyla yoğun bakıma alınmış.'' açıklamasında bulundu.

Elektrik çarpması olduğu için hastayı yoğun bakıma almak gerektiğini anlatan Bektaş, "Elektrik akımına kapılan insanlarda kalbin ritmi bozulur. Bazı insanlarda çok hızlı, bazılarında ise yavaş çalışır. Kanunen de elektrik çarpmalarında elektrik çarpan kişiyi 24 saat yoğun bakımda tutmak lazım. Bir teknik arızadan dolayı böyle genç bir hastaya böyle talihsiz bir durum olmuş. Hastanın (kalbi durdu) diye bir şey yok. Kalp 80 ortalamayla atarken elektrik akımına kapılınca dakikada 120 kez atmaya başlar. Olay budur.'' diye konuştu.

Arızanın, koter cihazının çok kullanılmasından kaynaklanmış olabileceğini dile getiren Bektaş, ortada bir ihmal varsa, hastanın mağduriyetini gidereceklerini söyledi. Konuyla ilgili inceleme başlattıklarını aktaran İl Sağlık Müdürü şunları söyledi: "Hasta şu anda gayet iyi. Ayağa kalktı ve herhangi bir sorunu yok. Vatandaşın konuyla ilgili doğal olarak mağduriyeti var. Soruşturma ve incelemelerimizi yapacağız.''

Genç kadının eşi Kadir Polat ise kısa devre yapan koter cihazının ameliyat örtüsünü tutuşturması sebebiyle eşinin bacağının yandığını ileri sürdü. Polat, "Bu esnada eşimin kalbi iki kez durmuş. Doktorlar kalp masajı ile hayata döndürmüşler." dedi. Eşimden önce yaşlı bir hastanın aynı cihazla ameliyat olduğunu söyleyen Polat, "Pazartesi günü plastik cerrahisi eşimi görecek. Eğer ciddi bir durum varsa sorumlular hakkında dava açmayı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Salih Hamurcu,Duran Savaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber