MEB, Giresun'daki usulsüz atamayı iptal etti

Haber Giriş : 09 Kasım 2008 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim camiasında yapılan usulsüz bir atama bir sendika eliyle durduruldu. Giresun'un Görele ilçesinde bulunan bir Anadolu Öğretmen Lisesi'ne mülakata çağırılmadığı halde atanan bir öğretmenin usulsüz yapılan ataması, Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirildi. Bakanlık, yasal gerekçesinin olmadığını açıklayarak atamayı iptal etti.

Türk Eğitim-Sen, Haziran ayında yapılan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ve Her Türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Seçimi Sınavı sonrasında yapılan başvurular ile atamaların yönetmeliğe uygun olmadığı ve usulsüz atamaların yapıldığı ihbarlarını değerlendirmeye aldı. Bir öğretmenin, Giresun'un Görele ilçesindeki Anadolu Öğretmen Lisesi'ne mülakata çağırılmadığı halde atamasının yapıldığı ihbarını değerlendiren sendika, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşıdı. Sendika, tarih öğretmeni Okan B.'nin başvuru yapmadığı halde Anadolu Öğretmen Lisesi'ne atamasının usulsüz olarak yapıldığını, atamayı gerçekleştirenlerle ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

-MEB, USULSÜZ ATAMAYA EL KOYDU-

Konu ile ilgili araştırma bizzat MEB Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Orman tarafından yapılırken, inceleme sonucunda tarih öğretmeni Okan B'nin Giresun Görele Anadolu Öğretmen Lisesine 2005/73 sayılı genelge kapsamında atandığı ortaya çıktı. Yargı kararı gereği söz konusu genelge ile yapılan atamanın geri alındığını bildiren Orman, söz konusu yargı kararı gereği Okan B'nin atama için başvuruda bulunamayacağını kaydetti. Orman, söz konusu atamanın usulsüz yapıldığı gerekçesi ile Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'a atamanın iptal edilmesi gerektiğini bildirdi. Genel Müdür Yalçın ise atamayı usulsüz olduğu gerekçesi ile iptal ederek Giresun Valiliği'ne atamanın iptal edildiği yazısını gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber