Sayın Atalay'a Bir Yıl Sonra Bir Daha Soruyoruz

İtfaiyeci ve zabıta memuru alımının ÖSYM tarafından yapılan merkezi memur yerleştirmeri dışına usulsüz bir şekilde çıkarıldığını bir kez daha hatırlattıktan sonra Sayın Bakan'a bir yıl sonra ikinci defa soruyoruz. Ortada ilgili bölüm mezunu, yetişmiş, kalifiye personel varken; neden hiçbir deneyimi olmayan adaylar itfaiyeci yapılmaktadır. Bir yıl önce cevap alınamamıştı. Bir yıl sonra soruları bir daha yineliyoruz. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İTFAİYE ERİ ALIMLARI HAKKINDAKİ KURALSIZLIKLAR HALEN DEVAM ETMEKTEDİR

Ben Akdeniz Üniversitesi İtfaiyecilik ve yangın güvenliği programı 2007 yılı mezunuyum. Yaklaşık 1,5 yıldır işsizim ve Mahalli ilanları takip ediyorum.Şuan Mahalli idarelerdiki bir alım ilanını sizlerle paylaşmak istiyorum.

AFYONKARAHİSAR/SUSUZ BELEDİYE BAŞKANLIĞININ İtfaiye eri alım ilanı

İtfaiye Eri 1 Adet - 4 Yıllık Üniversite veya Dengi Okul(Lisans)

Belediye itfaiye yönetmeliğinde atanma şartları şu şekildedir:

İtfaiye erliğine atanma şartları

Madde 15 - (1) İtfaiye erliğine atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartların yanı sıra;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak,

ç) 30 yaşını doldurmamış olmak,

şartları aranır.

SORUNLARIMIZ

1)Yukarıda yer verilen atanma şartları arasında "en az lise ve dengi" ifadesi yer almaktadır. Yani itfaiyecilik hakkında hiç bilgisi olmayan kişiler alınmaktadır.

2)Şuan Türkiyede üniversitede İtfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü bulunmaktadır.

ANTALYA(Akdeniz Üniversitesi)Kontenjan 50

İSTANBUL(İstanbul Üniversitesi)Kontenjan 50

KOCAELİ(Kocaeli Üni-Hem Örgün öğretim Hemde İkinci öğretim mevcuttur)Kontenjan 50+50

KARABÜK(Karabük Üniversitesi) Kontenjan 50

YALOVA Kontenjan 50

İZMİR(Ege üniversitesi)Kontenjan 50

Yılda İtfaiyecilik ve yangın güvenliği programından 350 mezun verilmektedir.

3)İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Programı mevcut iken bu bölümden mezunlar var iken;

Neden lise ve dengi okul mezunu veya 4 yıllık fakülte mezunu alınıyor?

Memurlar.net aracılığı ile Sayın İçişleri Bakanımız Beşir ATALAY'a da sormuştuk:

Yaklaşık 1 yıl önce yazmış olduğumuz yazı şu şekildedir:

Sayın Beşir Atalay Bir Sorsun: Kim Yazdı Bu Yönetmeliği?

Akdeniz üniversitesi itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü, 2007 mezunu bir ziyaretçimiz şu soruyu yöneltiyor: "Kim yazdı bu yönetmeliği?"... Bahis konusu olan yönetmelik "İtfaiye personel yönetmeliği"dir. Görevi kamu yararını gözetmek olan bürokratların yazmış olduğu "İtfaiye personel yönetmeliği", ne yazıkki işin ehli personel alımına imkan vermemektedir. İlgili bölüm mezunları boşta dururken itfaiyecilik ile hiç ilgisi olmayan fakülte ve bölüm mezunları alınmaktadır.

BU SORULARIN CEVABI VAR MI?

Sitemiz mail adresine gönderilen iletide şu soruların cevabı itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü mezunlarınca merak edilmektedir.

1- İtfaiyecilik blümünü bitirmiş, işi bilen okul mezunları varken neden lise ve dengi okul mezunu alınmaktadır?

2- Ayrıca yönetmelikte atanma şartları arasında belirtilmediği halde neden fakülte mezunu alınmaktadır?

Yukarıdaki her iki soruya da cevap verebilecek bir İçişleri Bakanlığı personeli var mıdır bilmiyoruz. ancak, işini isteyerek ve okulunu severek itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümünü okuyanların mağdur edildiği ve aldıkları eğitimin heba edildiği açık bir gerçektir.

ZİYARETÇİMİZİN TEPKİSİ

"Okuduğumuz okul boşuna mı diye düşünüyorum.Bir taraftan işi hiç bilmeyen yangının tanımını bile bilmeyen kişiler itfaiye eri olabilmekte, okul mezunları varken neden lise ve fakülte mezunları alınıyor.En azından atanma şartları arasında İtfaiyecilik bölümü mezunlarına öncelik verilmesi tarafındanız.İtfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü türkiyede 4 ilde bulunmaktadır.Antalya-istanbul-Kocaeli ve izmir.

İstanbul belediyesi aldı 450 kadar itfaiyeci ama ne okul mezunlarına öncelik verildi ne de ilanda itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü yer alıyordu.

Mahalli idarelerdeki itfaiye eri alımı ilanlarında belediyeleri arıyorum şartlarım uyduğu halde başvuru yapamıyorum başvuruyu yapsakta sınavda lise mezunları tarafından eleniyoruz.

Her sene mağdur olan itfaiye bölümünü bitiren kişi çoğalmakta bunlardan biriside benim.

Yönetmeliğin düzeltilmesini çok istiyoruz"


BİR KEZ DAHA MAĞDUR OLMAK İSTEMİYORUZ

Bu soruların cevabını 1 yıl önce alamadık belki 1 yıl sonra alırız diyerek tekrar dile getiriyoruz.

Acaba 2008 kpss atamalarındada itfaiye eri alımları ve arf memuru alınırken de lise ve dengi okul mezunu mu veya 4 yıllık fakülte mezunu mu denecek?

Biz bunu çok merak ediyoruz. Önceki kpss atamalarında da 1208 kodu ile itfaiyecilik ve yangın güvenliği tercih kılavuzunda yer alırken lise mezunu alınırsa çok yazık.

Bu seferki kpss atamalarında hayal kırıklığına uğramak ve daha fazla mağdur olmak istemiyoruz. Eğer itfaiye eri alımı için lise mezunu alınacaksa üniversitelerdeki bu itfaiyecilik ve yangın güvenliği programlarınıda kapatsınlar öyle lise mezunu alsınlar. Daha fazla kişi mağdur olmaz en azından...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber