Okulu fareler bastı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 11:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Turgay İPEK / ERZURUM

Erzurum'un Şıh Köyü Mahallesi'ndeki 5 derslikli, 110 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'nu fareler istila etti. Her sınıfta fare kapanının bulunduğu okulda, tavanın çökme ihtimaline karşılık öğretmenler tehlikeli yerlerdeki sıralara öğrencileri oturtumuyor

Hababam filminin müziği eşliğinde çalan teneffüs zili ile birlikte kendilerini dışarı atan öğrenciler, yaşadıkları bu kabusun bitmesini istiyor. Öğretmenler, harabeye dönen sınıflarda tavanı çökme ihtimali olan bölümdeki sıralara öğrencileri oturtumuyor. Erzurum'un tek sobalı okul olma özelliğini de taşıyan İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu öğrencilerinden 7/A sınıf öğrencisi Özge Varol, "Fareler yüzünden ayaklarımız sıranın üzerinde ders işliyoruz. Dersteyken sınıfın tahta zemininden çıkan fareleri görünce özellikle bayan öğretmenlaremizle birlikte çığlık atarak bahçeye çıkıyoruz. Peşimizden sınıfa giren okulun müstahdemi bazen fareyi öldürüyor bazen de kaçırıyor. Artık bu kabusun bitmesini istiyoruz" dedi.

Okul yönetimi tarafından sınıflardan görüntü ve fotoğraf çekilmesine izin verilmediği İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu 8/B sınıfı öğrencilerinden Aslıhan Güleç, yakılan sobanın dumanını dışarı vermesi nedeniyle çoğu zaman öğretmenler odasında ders gördüklerini belirterek, "Okulda ders görmek her türlü tehlikelerle dolu. Evimize gittiğimizde derin bir oh çekiyoruz. Bu kadar sıkıntının içeresinde öğretmenlerimiz ders antalamadığı gibi biz de anlatılanları anlayamıyoruz. Okulumuz okul değil de sanki korku filminin çekildiği bir mekan gibi. Ders yaparken okulun ahşap tavanından başımıza fare pisliği ve çeşitli böcekler düşüyor. Bu yüzden çoğu zaman hastalanıyoruz" diye konuştu.

Şıh Köyü Mahalle Muhtarı Yunus Servet yarım asırdan fazla olan okulun bugüne kadar hiçbir tadilat görmediğini söyledi. Yeni bir okulun yapılması için yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı ve Erzurum Valiliği'ne müracaat ettiklerini söyleyen Muhtar Servet, "Okulun yapılması için arsa temin ettik. Tüm işlemler bitti. Bayındırlık ve İskan il Müdürlüğü'nden keşif yapılacak. Bu keşfin sonunda mahallemiz seneye yeni okuluna kavuşacak. Okul ykılmak üzere. Tek isteğimiz hiçbir öğrencinin burnu kanamadan okulu tahliye etmemiz. Öğrencilerin dediği gibi bu okulda eğitim ve öğretim görmek, yürek ister" dedi

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili araştırma yapacaklarını belirterek, "Böyle bir problemin olduğunu bilmiyorduk. Konuyu araştırıp, öğrencileri bu sıkıntılarından kurtaracağız" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber