PKK'lı teröristlere mühimmat sağlayan 3 korucuya dava

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgür CEBE/ DİYARBAKIR,

ŞIRNAK'ın önde gelen ?Babat aşireti' mensubu 2'si kardeş, 3 köy korucusu hakkında terör örgütü PKK'ya askeri mühimmat sağladıkları gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Koruculardan S.B.'nin 10 yıl önce Kel Mehmet Dağları'nda PKK'lı 23 teröristin öldürüldüğü çatışmada yer aldığı ve ?Üstün başarı belgesi' aldığı ortaya çıktı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Hilal Beldesi'nde güvenlik güçlerinden temin ettikleri kendilerine zimmetli mermi, bomba ve askeri mühimmatları aynı bölgede silahlı faaliyet yürüten teröristlere aktardıkları gerekçesiyle A.B., S.B. ve S.B. adlı ikisi kardeş 3 korucusu hakkında TCK'nın 315/1 maddesi uyarınca ?Terör örgütüne silah sağlamak' suçundan dava açıldı. İddianamede, Uludere İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na yapılan ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçlerinin kardeş olan A.B. ile S.B. adlı korucuların evinde arama yapıldığı, aramada Biksi ağır makinalı tüfek mermisi, Kannas keskin nişancı suikast silahı fişeği, Kalaşnikof tüfek mermisi, el bombası, bomba düzeneği, sırt çantası, elbise ve lojistik malzemelerin ele geçirildiği belirtildi.

İddianamede, ele geçen askeri mühimmat içerisinde bulunan bomba ve patlayıcıların bulundurulmasının tehlikeli ve sakıncalı olması nedeniyle Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı adli emanetine kayıtlı bulunan patlayıcıların savcılık kararıyla imha edildiği, diğer malzemelerin adli emanette tutulduğu bildirildi. Sanık savunmalarına da yer verilen iddianamede, korucu A.B.'nin patlayıcı ve mermileri kendisi gibi korucu olan S.B.'den aldığı yönünde itirafta bulunması üzerine bu konucunun da yakalanarak hakkında dava açıldığı ifade edildi. A.B.'nin kardeşi S.B. ise savunmasında, her operasyon öncesi evde fazladan mermi ve mühimmat bulundurduğunu, ihtiyaç duyduğu takdirde bunları alıp kırsal alana gittiğini, güvenlik güçlerine büyük hizmetleri olduğunu, kendisine komplo kurulduğu yönünde beyanda bulunduğu kaydedildi.

?ÜSTÜN BAŞARI? BELGESİ

Korucu S.B., 1998 yılında Uludere'deki Kel Mehmet Dağları'nda 1'i yaralı, 23'ü ölü olmak üzere 24 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda en ön saflarda görev alarak üstün başarı ve gayret gösterdiği gerekçesiyle Şırnak Valiliği'nden aldığı taktirnamenin örneğini de savcılığa verdi. Belgede, korucu S.B.'nin Kel Mehmet Dağları'nda gögüs göğüse çıkan çatışma sırasında gösterdiği üstün gayret ve kararlılık nedeniyle taktirname ile ödüllendirildiği ibareleri yer aldı. Sanık 3 korucunun yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır'da özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber