Rüşvetten tutuklanan hakimin 19 tahliye kararı iptal yolunda

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rüşvetten tutuklanan hakimin 19 tahliye kararı iptal yolunda

İzmir'de rüşvet almak suçundan tutuklanan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Asım Korkut'un verdiği diğer kararlar da mercek altında.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, hakimin cezaevine gönderilmesinin ardından verdiği kararları tek tek incelemeye aldı. İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Korkut'un verdiği 19 beraat kararının daha şüpheli olduğu yönünde görüş bildirdi. Hakimin verdiği kararlar, bu görüş doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden ele alınırken, yeni tutuklamaların gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Hakim Korkut'un, tefecilik suçundan yargılanan V.O. Ç.'ten 350 bin YTL rüşvet aldığı gizli kamera ile tespit edilmişti.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut'un tutuklanmasına sebep olan rüşvet çarkı ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı. Hakim Korkut'a İzmir Mali Suçlarla Mücadele Bürosu'nda görev yapan ve avukat rolüne bürünen bir komiserin suçüstü yaptığı öğrenildi. V.O. Ç.'in tefecilikten tutuklanmasına sebep olan operasyonu gerçekleştiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, sanığın rüşvet karşılığı tahliye edileceği yönündeki duyum üzerine harekete geçti. Savcı Murat Gök'ün koordinesinde soruşturma başlatıldı. Ç.'in avukatları ile Asım Korkut'un Dalaman'da marketçilik yapan yeğeni Mehmet Korkut'un da aralarında bulunduğu bazı zanlıların telefonları dinlemeye alındı. 'Gizli izleme' ile de rüşvet pazarlığı kayda alındı.

Soruşturma kapsamında İzmir Mali Büro'da çalışan bir komiser avukat rolüne büründürüldü. Avukat rolündeki komiserin baroya kaydı yaptırıldı. Komiser, tefeci Ç.'le görüşüp vekaletini aldı. Avukat kılığındaki komiser, Ç.'in diğer vekilleri ile temasa geçerek şebekenin içine sızdı. Rüşvet görüşmelerini yürüten avukat Ahmet Ertek ile Asım Korkut'un yeğeni Mehmet Korkut arasındaki pazarlıklar gizli kamera ile kaydedildi. Duruşmadan kısa bir süre önce Ertek, müvekkilinin 22 Ekim'de yapılacak duruşmada tahliye edilmesi için hakim Korkut'un yeğeni Mehmet Korkut'un yanına gitti. İçerisinde 100 bin YTL olan çantayı Korkut'a göstererek, paranın avans olduğunu, müvekkilinin serbest kalması halinde parayı 350 bin YTL'ye tamamlayacaklarını taahhüt etti. Korkut, işi bağlamak için duruşma öncesi amcasının yanına İzmir'e gitti. 21 Ekim günü amca-yeğen bir restoranda yemek yerken yanlarına Ç.'in avukatı Ertek geldi. Avukat, "Başkanım sizden bir ricamız olacak." sözlerine hakim, "Bakalım inşallah." cevabını verdi. Tefecilikten yargılanan Ç. daha sonra tahliye edildi.

Ç.'in tahliyesinin ardından Ertek, rüşvetin geriye kalan 250 bin YTL'sini teslim etmek üzere Dalaman'a gitti. Mehmet Korkut ile bir alışveriş merkezinin önünde buluşan avukat, para dolu çantayı teslim etti. Bu sırada rüşvet kaydedildi. Eş zamanlı operasyonda hakim Asım Korkut, Hakimevi'nde gözaltına alındı. 8'i avukat 16 zanlının gözaltına alındığı soruşturmada hakim Korkut, Mehmet Korkut, Avukat Ahmet Ertek'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Sedat Güneç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber