Muzaffer Tekin, Danıştay saldırganı Aslan ile görüştüğünü mahkemede itiraf etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2008 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alparslan Aslan'la 3-4 kez görüştüm

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon duruşmasında tutuklu sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin savunmasını verdi. Tekin, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Aslan ile 3-4 kez görüştüğünü itiraf ederek, "Sonuncusu olaydan 1.5 yıl öncedir. Olaydan 9 ay öncede bana Kandil mesajı çekmiştir. Bunun dışında bir ilgim yoktur" şeklinde konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon duruşmasında tutuklu sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in savunmasını verdi.

EL BOMBALARI İLE İLİŞKİM YOK

Ergenekon davasının devam eden duruşmasında savunmasına başlanan tutuklu sanık emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları ile bir ilişkisinin olmadığını öne sürerken, Danıştay saldırısında asker kimliğine rağmen isminin gündeme getirilmesi üzerine canına kıymaya karar verdiğini açıkladı.

Ergenekon davasının bugün görülmesine devam edilen 13. duruşmasında Ali Yiğit ve Mehmet Demirtaş'ın ardından tutuklu sanık emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in savunmasına geçildi. Savunmasına başlayan Muzaffer Tekin, Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla alakasının olmadığını öne sürdü. Tekin, eğer Danıştay saldırısının içine ismi karıştırılmasaydı bu davada sanık olmayacağını iddia etti. Tekin, savunmasına, "Yüce Türk adaletine olan sonsuz güvenimi tekrarlayarak başlıyorum" diyerek başladı. Yaşadığı haksızlıklar karşısında tanıdığı, tanımadığı birçok kişiden destek aldığını belirten Tekin, "Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YARGILANDIM, AKILLANDIM

Tutuklu sanık emekli yüzbaşı Tekin, "Kan içip, kızılcık şerbeti içtim diyen babasının ölümünü benden gizleyen 34 günlük eşim en büyük yaşam nedenlerimden biridir. Deniz Feneri davasında sanık olmadım. Ergenekon soruşturmasında sanık olmamdan gurur duyuyorum. Dışarıda beynimin kelepçeli olmasından da burada beynimin hür olması huzur veriyor. Önünüzdeki dava dosyası bilinmeyen bir denklemden doğmuşsa, çözümü çok kolay. Bu dava sizin adalet kılıcınızın bir darbesini bekliyor. Ali Yiğit'i dinlerken asrındavası olarak denen iddianamenin ne kadar trajikomik olduğunu gördüm. İddianamede kin, öfke, para, iftira, porno, biraz darbe, birazda cinayet söylentilerimin olduğunu gördüm. 23 yıl önce askeri mahkemede yargılandım ve aklandım. Görevime geriye iade edildim ve bir onursuzluk yapmadım. O günden sonra etrafımdaki sevgi halkaları genişledi. Yaşamım boyunca şerefli kalmaktan hiç ödün vermedim. 2 yıl önce Danıştay saldırısının kilit ismi oldum. Türkiye'de bu zamana kadar kimseye böyle bir ,iftira atılmamıştı.Danıştay olayında emekli olmama rağmen asker kimliğim gündeme getirildi. Ondan ötürü canıma kıymaya karar verdim. Bu sorgudan kaçış diye nitelendiren onurlu insanların davranışlarını onursuzlar anlayamaz diye cevaplandırıyorum. Danıştay saldırısının ardından Ergenekon soruşturması süresincede bana yönelik taraflı yayınlar yer aldı. Açık ve net olarak söylüyorum Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları ile ilgim yoktur. Bombalarla aylarca aynı evde yaşayan Ali Yiğit'in emniyette verdiği zorla ifade ileburadayım. Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Aslan ile 3-4 kez görüşmüşlüğüm var. Sonuncusu olaydan 1.5 yıl öncedir. Olaydan 9 ay öncede bana Kandil mesajı çekmiştir. Bunun dışında bir ilgim yoktur" şeklinde konuştu.

TEKLİF GELDİ, ANCAK KABUL ETMEDİM

Muzaffer Tekin, "İddianamede Vatanseverler Kuvvet Güç Birliği'nin kuruluşunda yer aldığım ifade ediliyor. Orayla ilgili bana teklif geldi ancak kabul etmedim. Kuruluşunda yer almıyorum. Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, Oktay Yıldırım ve soruşturma aşamasında ölen Kuddusi Okkır ile olan fotoğrafımda güzel kuru fasulye yapan bir yerde çektirdiğimiz fotoğraftır" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün Tekin'e "Savunman uzun sürecekse yarın devam edelim" demesi üzerine Tekin, "Hay hay Efendim" diyerek yerine geçti. Duruşmada şu sıralar sanık ve avukatlarının talepleri dinleniyor.

ÖRGÜT YÖNETİCİSİ OLMAKLA SUÇLANIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında kilit isimlerden olan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, örgüt yöneticisi olmakla suçlanan sanıklardan biri. 15 Haziran 2007 tarihinde gözaltına alınan Tekin 19 Haziran 2007 günü tutuklandı. Tekin, silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, zorla hükümeti ıskata teşebbüs, TC Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri bulundurma, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma, mala zarar verme, kasten öldürmeye azmettirme, korku ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde atma suçlarına azmettirmekle suçlanıyor.Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğu ileri sürülen Muzaffer Tekin'in Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ile 35 kez cep telefonuyla görüşme yaptığı belirlendi. Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım, Ergenekon savcısına verdiği ifadesinde Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları kendisine Tekin'in verdiğini söyledi.

Yıldırım, Tekin'in ?Bunlar Cumhuriyet Gazetesine atılacak. Rahat ol, kimse ölmeyecek. Bitince sana 500 bin dolar para vereceğiz. Senin attırdığın kişilere ne kadar verirsen ona karışmayız.? dediğini anlattı. Yıldırım, kendisinin de 2 adet el bombasını alıp cebine koyduğunu 1 tanesini de Alparslan Arslan'ın alarak çantasına koyduğunu beyan etti. Tekin'in ev ve işyeri aramalarında Ergenekon-LOBİ adlı dokümanlarla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgisayarlarından çıktığı anlaşılan, Milli Güvenlik Kurulu öncesi kuvvet komutanlarının kendi aralarında yapmış oldukları gizlilik ibareli toplantılara ait askeri ve siyasi gizli bilgiler içeren birçok belge de ele geçirilmişti. Tekin'in Veli Küçük ile birlikte gizli ve sivil yapılanmalar arasında 'köprü' olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber