Baykal 120 bin YTL'lik hırsızlığa göz yumdu iddiası

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Fersoy, Kırıkkale İl Başkanı Gündüz'ün 2007 seçimlerinde genel merkezden gönderilen 120 bin YTL'yi zimmetine geçirdiğini iddia etti. Fersoy, Baykal ve Genel Sekreter Sav hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'DE Çankaya Belediyesinin ardından bir diğer yolsuzluk vakası Kırıkkale'den çıktı. CHP üyesi Ergün Fersoy, CHP Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz'ün 120 bin YTL'yi zimmetine geçirdiğini, buna karşın Genel Başkan Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav'ın skandala göz yumduğunu iddia ederek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

31 Ekim 2008'de yaptığı suç duyurusuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Fersoy, Gündüz'ün, 2007 seçimlerinde genel merkez tarafından seçim çalışması için Kırıkkale İl Başkanlığı'na gönderilen 220 bin YTL'nin 120 bin YTL'sini zimmetine geçirdiğini öne sürdü.

SAV'IN TALİMATIYLA TESLİM ETTİLER

GÜNDÜZ'ÜN o dönemde 1. sıra milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Fersoy, şunları söyledi: ?2007'de Genel Merkez tarafından il başkanlığına 220 bin YTL Ziraat ve İş Bankası aracılığıyla iki dilim halinde gönderilmiştir. Dönemin geçici il başkanı Ercan Solmaz ile İl Saymanı Hülya Tunç paranın 120 bin YTL'sini Gündüz'e, yasalara aykırı biçimde teslim etmişlerdir. Solmaz, Sayman Tunç'a, Genel Sekreter Önder Sav'ın kendisine sözlü talimat verdiğini, 120 bin YTL'yi Gündüz'e vermeleri gerektiğini söylemiştir.' Sorumlu bir partili olarak Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunduğunu belirten Fersoy, girişimleri sonuçsuz kalınca 31 Ekim 2008'de hesapların incelenmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu anlattı. NEŞE SARIDOĞAN

Para adaya gönderildi

HAKKINDAKİ iddiaları yalanlayan Aliye Gündüz ise, söz konusu paranın adayların seçimde harcaması için gönderildiğini belirterek, belgelerin genel merkeze sunulduğunu söyledi. Fersoy'un geçen ekimde CHP'den ihraç edildiğini belirten Gündüz, Fersoy aleyhinde tazminat davası açtığını söyledi.

Müdahale şansım yok

KONUYLA ilgili olarak 40 gün önce CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Fersoy, ?Müdahale şansım ve yetkim yok' yanıtını aldığını aktardı. Fersoy, ?Parti parasını hukuksuz kullanan Aliye Gündüz, kullanılmasına göz yuman Deniz Baykal ve Önder Sav ile diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundum. Genel Sekreter bu hırsızlığın ortağıdır' dedi.

Karambolden CHP'li

CHP lideri Deniz Baykal'ın CHP rozeti taktığı Güzel Laçin adlı çarşaflı kadın, partili olmadığını ve o günkü etkinliğe akrabalarını görmek için gittiğini söyledi.

Baykal, 10 Kasım'da Eyüp'te Atmaca Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çarşaflı bir kadına CHP rozeti takarak dikkatleri üzerine çekmişti. Baykal'ın CHP rozeti taktığı Güzel Laçin (44), o gün yaşananları star'a anlattı: ?CHP'li değilim, CHP'ye oy vermem. O gün akrabalarımız oradaydı, onlarla vakit geçirmek istedim. Sonra arkadaşlarım gidince tek kaldım. Bir anda Baykal'ın bir şey taktığını farkettim. Ne olduğunu anlamadım bile. Ben CHP'yi bilmem. Hatır gönül için oradaydım.'

ERKAL İÇİN GİTTİ BAYKAL ÇIKTI

İDDİALARA göre, CHP Eyüp İlçe Başkanlığı günler öncesinden bölgeye ?İbrahim Erkal konseri' pankartı astı. CHP'li Erzurumlu işadamı Emin Atmaca'ya ait düğün salonuna giden, çoğu da hemşehri ve akraba olduğu belirtilen vatandaşlar, konser yerine Baykal ve ekibini karşılarında görünce neye uğradığını şaşırdı. HELİN ŞAHİN/ İSTANBUL

Tüm alımlar usulüne uygun

CHP'Lİ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersinli işadamı Metin Taşdelen'in, ihalede yolsuzluk yaptığı iddiasıyla hakkında yaptığı suç duyurusunun basında yer alması üzerine bir açıklama yaptı. Özcan, belediyedeki tüm alımların usulüne uygun yapıldığını ve bunun Sayıştay ve Teftiş Kurulu denetimlerinden geçmek suretiyle sabit hale geldiğinin tespit edildiğini söyledi. Metin Taşdelen isimli şahsın hayali iddialar ortaya attığını savunan Özcan, ?Taşdelen hakkında gerekli yasal işlemi başlatacağım' ded

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber