Binbaşı cinayeti davası Ergenekon'la birleşmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli binbaşı İhsan Güven ve eşinin Tuzla öldürülmesine ilişkin 7 sanığın yargılandığı davanın, ?Ergenekon? davasıyla birleştirilmesi talebini reddetti.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde görülen ?Ergenekon? davasının bugünkü duruşmasında, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, dosyaya gönderilen bazı evrakları okudu.

Mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün, bu sırada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince, emekli binbaşı İhsan Güven ile eşi Sibel Güven'in öldürülmesine ilişkin ?dost tarikatı? olarak bilinen davanın birleştirilmesi yönünde, kendi mahkemelerinden görüş istendiğini bildirdi.

Başkan Şengün, söz konusu dava ile ?Ergenekon? davasının birleştirilmesinin, kendi mahkemeleri tarafından kabul edilmediğini kaydetti.

İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce ?Ergenekon? davasının iddianamesinde, emekli binbaşı İhsan Güven ile eşi Sibel Güven'in öldürülmesinden bahsedildiğine dikkati çekerek, ?Ergenekon? davasının soruşturmasına esas olan Güven çiftinin öldürülmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dokümanların mahkemeye

istenmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderilmesini kararlaştırmıştı.

Heyet, ayrıca İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden de ?Ergenekon? davası ile kendi mahkemelerinde görülmekte olan dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu göz önüne alınarak, dosyaların birleştirilmesi için muvafakat verilmesini istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber