Başbakanlık'tan 2. akreditasyon açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, akreditasyon uygulamasının, "kaynak ile muhabir arasında güvene dayalı bir ilişkinin kurulmasını" amaçladı ve akreditasyon ilişkisi sayesinde, "henüz kamuoyuyla paylaşma aşamasına gelmeyen, nihai halini almayan bir bilgi ya da materyalin, kendi hazırlıklarını planlayabilmesi amacıyla muhabirle paylaşılmasının mümkün olduğu" bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Milliyet Gazetesi'nde bugün yayınlanan Başbakan Erdoğan'ın KKTC gezisine ilişkin "taslak program" kupürü haberinin, "esasen neden akreditasyon uygulamasına ihtiyaç duyulduğu sorusuna cevap teşkil eden iyi bir örnek" olduğu kaydedildi.

Açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"Akreditasyon, kaynak ile muhabir arasında güvene dayalı bir ilişkinin kurulmasını amaçlar. Akreditasyon ilişkisi sayesinde, henüz kamuoyuyla paylaşma aşamasına gelmeyen, nihai halini almayan bir bilgi ya da materyalin, kendi hazırlıklarını planlayabilmesi amacıyla muhabirle paylaşılması mümkün olmaktadır. Milliyet'in yayınladığı 'taslak program' buna örnektir. Muhabirin görevini yapmasını kolaylaştırmak maksadıyla verilen bu materyalin, nihai teyit alınmadan haber malzemesi yapılması, akreditasyon sisteminde esas alınan güven ilişkisinin açık bir ihlalidir. Abdullah Karakuş'un söz konusu haberi, bu bakımdan da akreditasyon kuralını ihlal etmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber