Hakkari'de doktor sayısı 15 kat arttı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her zaman doktor sıkıntısı ve hasta kayıplarıyla gündeme gelen Hakkari'ye, son aylarda rekor sayıda doktor atandı. Bir dönem adece 4 uzman hekimin görev yaptığı ilde uzman sayısı 59'a yükseldi. Kentteki pratisyen hekim sayısı da 98 oldu.

HAKKARİ - Hakkari'ye şimdiye kadar atanan doktorlar ya istifa etti ya da görev sürelerini tamamlayınca kentten hemen ayrıldı. Uzman hekim eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşanan kentte 2002 yılına kadar sadece 4 uzman doktor bulunuyordu.

Doktor eksikliğinden kaynaklanan sorunların sıkça gündeme gelmesi üzerine bakanlık atamaları hızlandırdı. Patoloji uzmanı Dr. İpek Erbarut, Hakkari'ye tayininin çıkmasını ?İlk atamam yapıldığında önce haritadan baktım, sonra tanıdıklardan bilgi topladım, ?Nasıl bir yer, nasıl yaşanır?' diye. Sonra gelip gördüm? sözleriyle anlattı.

Marmara Üniversitesi'nden uzmanlık eğitimini tamamlayan Dr. İpek Erbarut ile Dr. Aslıgül Akgül ilk atamaları yapıldığında yaşadıkları tedirginliği Hakkari'de göreve başlayınca atmış. Dr. Aslıgül Akgül, yaşadıklarıyla ilgili şöyle konuştu:

?Buraya geldikten sonra düşüncelerim değişti. Tabii ki bazı şeyler söylendiği gibi değil. Çok nazik ve yardımcı olan bir halkı olduğunu buraya gelince öğrendik. Yolumuz biraz uzak, gelmek gitmek, aileleri görmek biraz zor ama yeni bir hastanenin daha da iyi olacağına eminim.?

Hakkari Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz günlerde bir ilk de yaşandı. İş kazası geçiren bir kişiye kentte ilk kez plastik mikro cerrahi ameliyatı da yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber