27 bölgeye sağlık kampüsü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Kasım 2008 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet sağlıkta yeni bir devrime imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye'yi 27 ana bölgeye ayıran projede akıl sağlığından kansere kadar bir çok hastalığa tedavi imkanı sunacak sağlık kampüsleri oluşturulacak.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın, talimatı üzerine hazırlanan ?sağlık kentleri projesi' uygulamaya giriyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin 27 ana bölgeye ayrıldığını, her bölgede bir sağlık kampüsü kurulacağını, vatandaşın ruh sağlığından onkolojiye kadar tüm tedavilerinin kurulacak bölge kampüslerinde yapılacağını açıkladı.

Akdağ, 17 bölgede arsaların tahsisinin yapıldığını, 10 bölgede ise arsa belirleme sürecinin devam ettiğini belirterek, ?Her kampüste o bölgenin ihtiyacını karşılayacak nitelikte yatağın yanında rehabilitasyon, ruh sağlığı, onkoloji, kalp damar ve benzeri özellikli hastaneler olacak' dedi.

SEVK ZİNCİRİ KURULACAK

SAĞLIK Bakanı Akdağ, Amerika, İngiltere gibi ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de sağlık şehirleri yaratacaklarını söyledi. Projeye göre, Türkiye'nin 27 ana bölge ve bunlara bağlı alt bölgelere ayırdıklarını ifade eden Akdağ, sağlık hizmetinin sağlık evi, sağlık ocağı, ilçe hastanesi, il hastanesi ve bölge hastanesi şeklinde sevk zinciri içinde verilmeye başlanacağını söyledi. NEVİN BİLGİN

İzmir ve Ankara 2 İstanbul ise 4 bölge

PROJEYE göre, İstanbul 4 bölgeden, İzmir 2 bölgeden, Ankara 2 bölgeden oluşacak.

Yine Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Aydın Denizli, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ Malatya, Van, Erzurum, Trabzon, Samsun, Sivas Tokat, Kayseri bölgelerinden oluşacak. İstanbul'da Bakırköy bölgesi 3 milyon 621 bin kişiye, İstanbul Beyoğlu-Fatih Bölgesi 3 milyon 108 bin kişiye, İstanbul Anadolu-Kuzey Bölgesi 1 milyon 746 bin kişiye, İstanbul Anadolu Güney Bölgesi 2 milyon 669 bin kişiye hizmet verecek. Ankara'da Bilkent bölgesi 3 milyon 263 bin kişiye, Etlik bölgesi 3 milyon 431 bin kişiye hizmet verirken, İzmir Kuzey bölgesi 3 milyon 164 bin kişiye, Güney Bölgesi ise 2 milyon 704 bin kişiye hizmet götürecek. Her bölgede kurulacak sağlık kampüsünde o bölgenin ihtiyacını karşılayacak nitelikte tüm sağlık branşları, yetecek kadar yatak sayısı bulunacak. Kampüste rehabilitasyon, ruh sağlığı, onkoloji, kalp damar vb özelikli hasta yataklarının hizmete girmesi sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber