Öğretmene Şahsi İş Yaptırılmayacak!

Yapan var mıdır bilmiyoruz ama Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu ay içinde ilginç bir genelge yayımladı ve "öğretmenlerimizi dersten ve sınıftan alıkoyacak bir yaklaşımla şahsi işlemlerini yürütmeye zorlama ya da bu anlamda yönlendirme yoluna gidilmeyecektir." ifadelerine genelgede yer verdi. Genelgenin tam metnini görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 23 Kasım 2004 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

SAYI : B.08.0.PGM.0.23.01.04.56.3776/ 81951 01/11/2004
KONU : İdari İşler

................... VALİLİĞİNE
(Millî Eğitim Müdürlüğü)

Türk Millî Eğitiminin temel amaçlarının gerçekleştirilmesinde, Bakanlığımızın yerine getirmekle yükümlü olduğu asli görevi; eğitim- öğretim faaliyetlerinin etkili verimli ve istenilen düzeyde yürütülmesidir. Bu süreçte ortaya çıkan her türlü olumsuzluk eğitim öğretim sürecini de olumsuz etkileyecektir.

Bu nedenle eğitim-öğretim sürecini olumsuz yönde etkileyecek faktörlere ilişkin tedbirler almak ve çözüm yolları üretmek her kademedeki yöneticilerimizin görevlerinin gereklerindendir.

Bu çerçevede; öğretmenlerimizin asli görevlerini aksatacak ve derslerin boş geçmesine sebebiyet verecek gerek görevlerinden kaynaklanan idari iş ve işlemler, gerekse özlük haklarına yönelik taleplerinin karşılanması kapsamında sayılacak işlemleri; ilk kademe yöneticilerimiz olan eğitim kurumu yöneticileri tarafından yürütülecek ve sonuçlandırılacak, öğretmenlerimizi dersten ve sınıftan alıkoyacak bir yaklaşımla şahsi işlemlerini yürütmeye zorlama ya da bu anlamda yönlendirme yoluna gidilmeyecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Remzi Kaya
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber