Erdoğan'dan devamsız vekillere sarı zarf

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 16 Kasım 2008 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devamsızlara sarı kart

AKP'li milletvekillerinin devamsızlıkları, Başbakan'ı sinirlendirdi. Erdoğan, nöbetçi olduğu halde Meclis'e gitmeyen bakanlar ve genel başkan yardımcıları başta olmak üzere milletvekillerine 'sarı zarf' içinde uyarı mektubu gönderdi....

AKP'li vekillerin Meclis çalışmalarına katılmamaları, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı kızdırdı. AKP Grubu, Genel Kurul çalışmalarına katılmayan 100'e yakın bakan, genel başkan yardımcısı ve milletvekiline bir yazı göndererek uyardı. Uyarının genellikle bir kişinin işten atılma yazısının konulduğu ve kamuoyunun da yakından bildiği sarı zarf içinde gönderilmesi ise ayrı bir espri konusu oldu.

PARTİMİZİN İTİBARI AÇISINDAN...'

Vekiller, "Başbakan milletvekilliğinden çıkışını vermiş" diye birbirine takıldı. 5 grup başkanvekilinin imzası ile gönderilen mektupta, "Genel Kurul'un çalışmaması Meclis'in ve partimizin itibarı açısından hoş bir görüntü vermemiştir. Meclis çalışmalarına katılmanız konusunda daha hassas davranmanız önemle rica olunur" mesajı verildi.

KIZILCAHAMAM'IN DA GÜNDEMİ

Bu arada AKP, 28 Kasım'da Kızılcahamam'da yapacağı toplantıda da devamsız milletvekillerine hesap soracak. Listede, tüm milletvekilleri için mazeretsiz olarak kaç kez Genel Kurul'a gelmediklerine ilişkin bilgi yer alacak. Liste, toplantıda Erdoğan'a sunulacak. Başbakan, bir kez vekilleri uyaracak.

Zübeyde YALÇIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber