Hüseyin Çelik: Türkiye'de bulunan bütün okullar Cumhuriyet'in okullarıdır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bazı zihniyetlerin özel okullara şaşı baktığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hükümetin özel okullara ters bakanlardan fersah fersah uzakta olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, Türkiye'de bulunan bütün okulların Cumhuriyet'in okulu olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Bakan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak bir dizi açılış için Kırıkkale'ye geldi. Törenlerde Bakan Çelik'in öğrencilerle şakalaşması dikkat çekti.

Yapılan törenlere Kırıkkale Valisi Mustafa Demirer, Milletvekilleri Mustafa Özbayrak, Turan Kıratlı, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, çevre belediye başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Çelik ve Özak, ilk olarak Makro Alışveriş Merkezi'nde öğrencilere konferans verdi. Konferansta eğitimin önemine değinildi. Ardından Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu, iş adamı Saadettin Saran'ın yaptığı Naciye Pehlivanlı Saran Lisesi ve Yurt-Kur binasının açılışı gerçekleşti.

Özel sektörün, vakıfların, gönüllü sektörlerin sadece yurt içinde değil yurt dışında da dünyanın dört bir yanına okul açtıklarını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Ben bu insanları tebrik ediyorum. Ben bunu söylediğim zaman bazıları rahatsız oluyor. İstedikleri kadar rahatsız olabilirler. Eğitim adına kim taş üstüne taş korsa onun başımızın üstünde yeri var. Türk bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandıranları, Türkçeyi dünya dili haline getirmek isteyenleri, İstiklal Marşımızı söyletenleri ve Atatürk'ü tanıtanları her zaman taktir ettim. Bundan sonrada taktir etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

İnsanlar tarafından yad edilmek isteniyorsa bir eser bırakılması gerektiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümet olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Şehirde 1 tane Anadolu lisesi vardı 4 yaptık. Orta öğretimlerde sınıfları 24 kişiye düşürerek, AB standartlarına taşıdık. Meslek lisesi 16 tane bulunuyordu, 24 taneye çıkarttık. Kırıkkale'ye güzel sanatlar lisesi kuruldu. Kırıkkale Üniversitesi gelişmeye devam ediyor. Delice ilçesi ile Hacılar beldesine yüksek okul açıldı. En büyük müjdem ise üniversite içinde bulunan bütün inşaatların bitirilmesi için 27 trilyon lira maddi kaynak ayrıldı."

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Türkiye'de 5 yılda özellikle eğitim alanında inanılmaz işler yapıldığını söyledi ve Bakan Çelik'e bu dinamik çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bakan Özak, ''Bakanımız bir atom karınca misali hiç yerinde durmuyor, her işini anında yapıyor. Bugün burada bir başarı öyküsü var, buna hepimiz tanıklık ediyoruz'' dedi. Bakan Özak Türkiye'de bugüne kadar 130 bin derslik yapıldığını, bunun 24 bin dersliğini de hayırseverlerin yaptırdığını belirterek, bunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir rekor olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber