Dershaneler, okullara rakip değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resul Cengiz-Türkiye

DENİZLİ-Denizli Dershaneler Derneği Mehmet Hayıt, okul ve dershanelerin birbirinin rakibi değil, destekleyicisi olduğunu söyledi.

Mehmet Hayıt, polisevinde eğitim yöneticileriyle düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, dershanelerin varlığını okullardaki eğitim yetersizliğine bağlamanın yanlış olduğunu belirterek, "Dershanelere gitme oranı, nitelikli okullarda çok daha fazladır. Okullardaki eğitim ne kadar iyi olursa, dershanelere o kadar fazla öğrenci gidecektir." dedi.

Dershaneler üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'na ve okullara saldırılar olduğuna dikkat çeken Hayıt, "Dünyanın her yerinde dershane işlevi gören, değişik isimler altında kurumlar vardır. Dershaneler ortadan kalkmaz, sadece adı değişir." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz ise, ÖSS'de elde edilen başarıda herkesin katkısı olduğunu belirtti.

Oğuz, "Yarışta öne geçmek çok zor fakat elde tutmak çok daha önemli. Bunun için herkesin beraberce disiplin içinde çalışması gerekiyor." diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Zolan da Denizli'nin sınavlarda dereceler kazanmasında dershanelerin büyük katkısı olduğunu belirterek, belediye olarak eğitime her türlü desteği verdiklerini anlattı.

Dershanelerin bir ihtiyaca cevap vermek amacıyla kurulduğunu belirten Vali Yardımcısı Ertekin ise, "Sınavlarla bir öğrencinin hayatına yön veriliyor. Okul ne kadar iyi olursa olsun, bu tür kurumlara da ihtiyaç hissediliyor, çünkü öğrencinin hedefleri yükseliyor." ifadesini kullandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Mehmet Hayıt ve çok sayıda dershane yöneticisi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber