Türkiye'nin de artık uluslararası indekste yer alan akademik online dergisi var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 15:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Duran Savaş-Salih Hamurc-Türkiye

SAKARYA-Uluslararası Çevrim İçi Türk Eğitim Teknolojileri Dergisi (TOJET) uluslararası indeskte yer alan ilk ve tek Türk akademik online dergisi oldu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin İşman, TOJET'in iki hafta önce uluslararası indekse (dizin) girmesinin Türkiye adına büyük bir başarı olduğunu söyledi. İşman, Genel Koordinatörlüğünü yaptığı SAÜ Vakfı Koleji'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim teknolojileri alanında makalelerin yer aldığı TOJET'i, Louisiana State Üniversitesi'nden Prof. Dr. Jerry Willis ile 2002'de çevrim içi olarak yayınlamaya başladıklarını söyledi.

Derginin, uluslararası indekste yer alabilmesi için 3 yıldır 20'ye yakın profesör tarafından incelendiğini bildiren İşman, "İki hafta kadar önce çevrim içi dergimiz, uluslararası geçerliliği olan Social Sicences Citation Indeks (SSCI) adı verilen indekse kabul edildi. Bu Türkiye'nin akademik kariyeri bakımından uluslararası camiada çok önemli. Ülkemizin böyle uluslararası geçerliliği olan bir dizinde dergimizin yer alması büyük bir gurur kaynağı. Türkiye'de online yayın yapan 20'ye yakın dergi bulunuyor. Ancak bizim dergimiz uluslararası indekste yer alan ilk ve tek dergi. Dergimiz 'www.tojet.net' adlı internet sitesinde 3 aylık periyotlarda yayınlanıyor.'' dedi.

Derginin uluslararası dizinde yer almasının doçentliğe başvurmak isteyen akademisyenler için önemli kolaylık sağladığını ifade eden İşman, TOJET'te makalesi yayınlanan akademisyenlerin doçentlik ve yükselme kriterlerinde yardımcı olduğunu kaydetti. Amerika'daki bazı üniversitelerle işbirliği içinde dergiyi yayınladıklarını ifade eden Prof. Dr. İşman, ''3 ayda bir yaklaşık 40 bin tıklama oluyor. Tahmin ediyorum ki derginin dünyanın farklı bölgelerinden 20 bin okuyucusu var. Dün baktık ki siteye Yunanistan, Ermenistan, Amerika, Avustralya ve Moğolistan gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden giriş yapılmış'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber