Türk Eğitim -Sen, 24 Kasım Öğretmenler Günü için ikramiye istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bir maaş ikramiyede bulunması istedi.

Türk-Eğitim Sen'in 2 bin 178 eğitim gönüllü üzerinde yaptığı ankete göre öğretmenlerin yüzde 72'sinin maaşları yetmediği için ek iş yaptıklarını ifade etti. 24 Kasım Öğretmen Günü'nde günün anlam ve önemine dikkat çekmek için sendikalarının yurt genelinde anket çalışması yaptığını belirten Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, anket sonuçlarına göre fedakar eğitimcilerin yüzde 38,2'sinin çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayamamaktan korktuğunu söyledi. Sendikalarının Öğretmenler Günü'ne özel öğretmenlere 20 maddelik anket çalışması yaptığını belirten Kurt, sonucun pek iç açıcı olmadığını söyledi. Kirada yaşayan öğretmenlerin yüzde 76'sının banka kredisiyle geçimlerini sürdürdüklerine dikkat çeken Kurt, yüzde 40,8'nde kendisine ait aracının olmadığını söyledi.

Ek iş olarak öğretmenlerin pazarcılık, ticaret, boya, badana, tamirat, nakliye, oto alımı, taksicilik ve garsonluk yaptığını belirten Kurt, ekonomik sıkıntı içinde olan bir eğitimcinin sakin kafa ile öğrencilerine ders anlatımında sıkıntı çekeceğini ifade etti. Kurt, "Öğretmenlerin yüzde 65'i ek ders ücretiyle birlikte 1000 ile bin 1500 YTL arasında maaş alıyor. Bu şartlarda bu öğretmen zor geçinir. Eğitimcinin daha rahat ders anlatması için ekonomik sorunları olmamalı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber