CHP'den üniversite öğrencilerinin sorunları için önerge

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, üniversite öğrencilerinin sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, üniversite öğrencilerinin, birçok zorlukla eğitimlerini sürdürdükleri belirtildi.

"Ülkemizde devlet tarafından sağlanan kredi ve bursların yetersiz olması, yurt problemlerinin çözülmemesi ve paralı olması, harçların yüksek olması, öğrencilerimizin en büyük problemlerinin başında gelmektedir" denilen araştırma önergesinde, "eğitimle ilgili devletten gerekli desteği alamayan ve ailesine yük olmak istemediği için intihar eden, kapkaç yaparken yakalanan, yasa dışı işlere bulaşarak uyuşturucu bağımlısı olan öğrencilere ilişkin haberlerin gazetelerde yer aldığı" ifade edildi.

Önergede, "Devlet, geleceğimizin temel taşı olan öğrencilerimize, eğitimi parasız sunmalı ve bunun için gerekli desteği sağlamalıdır" denildi.

Türkiye'de üniversitesiz il kalmadığı, ancak üniversitelerdeki yaklaşık 2 milyon 300 bin öğrencinin sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılmadığı ileri sürülen araştırma önergesinde, üniversite öğrencilerinin sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber