Üniversite asistan ve öğrencileri, Sosyal Güvenlik Reformu'nu protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin değişik birimlerinde çalışan bazı öğrenciler ve asistanlar, Sosyal Güvenlik Reformu nedeniyle işsiz kaldıklarını savunup eylem yaptı. Öğrenciler ve asistanlar adına açıklamayı okuyan kız öğrenci kısa süreli baygınlık geçirdi.

Üniversitelerdeki kütüphane, sosyal destek birimi ve laboratuar gibi birimlerde yarı zamanlı olarak çalışan öğrenci ve asistanlar, 1 Ekimde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasasıyla işsiz kaldıklarını savundu. Yeni yasayla sigortalı olarak çalışmaları şartı getirildiğini ve bu yüzden üniversite yönetimleri tarafından işten atıldıkların belirten öğrenciler, bugün Beyazıt Meydanı'nda eylem yaptı.

Beyazıt Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 öğrenci, SSGSS yasasını protesto etti. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, "1 Ekim'de yürürlüğe giren yasayla ya sigortalı çalışacaktık ya da işten atılacaktık. Krizi de bahane eden üniversite yönetimleri ikinci şıkkı tercih etti ve bizleri kapıya koydu. Bu da yetmezmiş gibi yaklaşık 1 aylık ücretimizde ödenmiyor. " denildi. Bu sırada açıklamayı okuyan kız öğrenci heyecanlanarak baygınlık geçirdi. Tansiyonu düşen ve yere oturan kız, daha sonra kendine geldi.

Açıklamanın ardından grup yasayı protesto eden sloganlar atarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber