Öğretmenler Günü törenlerle kutlanıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Çelik, öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Çelik'in Ulu Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzalayan Çelik, deftere şunları yazdı:

?Başöğretmen Atatürk, yine bir Öğretmenler Günü'nde huzurundayız.

Eğitim ordusunu temsil eden bir grup eğitimci, öğretmenle birlikte size minnettarlığımızı arz ediyoruz. Bize hedef olarak göstermiş olduğunuz muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilkelerin rehberimiz olacaktır. Ruhun şad olsun.?

Anıtkabir ziyaretinin ardından Çelik ve beraberindekiler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde düzenlenen törene katıldı.


Öğretmenler Günü İstanbul'da törenlerle kutlanıyor

İstanbul'da "24 Kasım Öğretmenler Günü" törenlerle kutlanıyor. Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda öğretmenler günü nedeniyle tören düzenlendi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Ordu ilini temsilen gelen misafir öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören öncesi Ordu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri halk oyunu gösterisi sundu. Miniklerin gösterisi büyük alkış alırken, çocuklar daha sonra Ata Özer'le hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhuriyet Anıtı'na çelenklerin bırakılmasının ardından, başöğretmen Atatürk ve şehit öğretmenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, anıt özel defterini imzaladı.

Cumhuriyet Anıtı'ndaki tören Beyoğlu Sururi İlköğretim okulu öğrencilerinin sunduğu halk oyunu gösterisiyle sona erdi.

Bu arada törene katılan bazı öğrencilerin soğuk havaya rağmen hazırlıksız geldikleri ve üşüdükleri görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber