Öğretmenler zaman aşımından kurtuldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

M. AKİF ERDEM İstanbul

2000'de, 1 günlük iş bırakma eylemine katıldıkları için yargılanan 2 öğretmenin davası, zaman aşımının dolması nedeniyle ortadan kalktı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) 8 yıl önce düzenlediği 1 günlük iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 2 öğretmen hakkındaki dava, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne denk gelen duruşmada, zaman aşımının dolması nedeniyle ortadan kalktı.

Üsküdar 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık öğretmenler Taner Başoğlu ve Göksel Aksanoğlu katılmazken, avukatları Metin İriz hazır bulundu. Danıştay'da bozulan davayla ilgili mütalaa veren savcı, TCK'nın 236/1. maddesi uyarınca, ?topluca derse girmedikleri, görevlerini aksattıkları? gerekçesiyle öğretmenler hakkında açılan davanın düşürülmesi yönünde karar verilmesini talep etti. Sanıkların avukatı İriz ise, müvekkilleri açısından insan hakları ihlaline maruz kalmamaları için beraat kararı verilmesi gerektiğini belirtti.

Davayı sonlandıran mahkeme hâkimi, Başoğlu ile Aksanoğlu hakkındaki davanın, zaman aşımı süresi dolduğundan ortadan kalkmasına karar verdi.

?Kınıyoruz'

Bu arada, duruşmayı izleyen Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kovanlık, bir grup öğretmenle adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Kovanlık, Öğretmenler Günü'nün kutlandığı gün, 2000 yılında demokratik haklarını aramak için 1 günlük iş bırakma eylemine katılan öğretmenlerin, adliye koridorlarında yargılanmayı beklediğini belirterek, ?Bu ironik durumu kamuoyuyla paylaşmak istedik. Hukuk adına işlenen bu çağ dışı uygulamayı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kınıyor ve bu günü kabul etmediğimizi bir kez daha haykırıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber