Belediyeden "dolandırıcılık" uyarısı

Haber Giriş : 25 Kasım 2004 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyenin adını ve kurumsal logosunu kullanarak, vatandaşa kömür yardımı yapacaklarını ileri süren bir dolandırıcılık şebekesinin varlığının tespit edildiği belirtilerek, vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı.

Açıklamada, "Bu kişilerin, kömür yardımı yapacaklarını söyledikleri vatandaştan nakliye ücreti talep ettikleri belirlenmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, bu kişilerle ve böyle bir yardım organizasyonu ile ilgisi bulunmamaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki çeşitli birimler aracılığıyla, ihtiyaç sahibi İstanbullular'a yardım eli uzatmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşımızın tespiti ise İlçe Belediye Başkanlıkları ve mahalle muhtarları aracılığıyla yapılmaktadır.

İstanbullular'ın, iyi niyetlerini suistimal eden bu kişilere itibar etmemeleri ve bu konuda tereddüde düşen vatandaşımızın, emniyet birimlerine ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 153 numaralı Beyaz Masa Birimi'ne haber vermesi kamuoyunun bilgisine önemle sunulur" denildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber