Halk Bankası'ndan esnafa icra şoku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya),

TÜRKİYE Halk Bankası, kullandığı kredi borçlarından herhangi birini ödemeyen esnaftan vadesi gelmeden diğer kredi borçlarının tamamının tahsil edilmesine yönelik şubelere gönderdiği talimat esnaf temsilcilerinin tepkisine neden oldu.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Kooperatifi Başkan Vekili Ahmet Durmuş yaptığı yazılı açıklamada, Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nden şubelere gönderilen talimat ardından icra uygulamalarının başlatıldığını söyledi. Durmuş, şöyle dedi:

?Esnaf ve sanatkar kesimi olarak yaşadığımız bu krizden el birliği ile çıkacağımıza inanmışken, devlete ait Türkiye Halk Bankası tarafından haksız bir uygulamaya maruz kaldık. Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından şubelere gönderilen talimatta, bu bankadan kullandığı diğer kredilerden dolayı icra takibine düşmüş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ortaklarının vadesi gelmemiş kredi borçlarının da tamamı muaccel hale getirilerek kooperatif hesaplarından tahsil edilmesi, aksi halde banka takibine geçilmesini istedi. Yani esnafın günü gelmeyen kredi borçlarının tamamının kooperatif hesaplarından tahsil edilmesi gibi haksız bir uygulama ile karşı karşıyayız. Esnaf ve kooperatiflerin bu sorununu Başbakanlık ve milletvekillerimize yazıyla bildirdik. Esnaf ve sanatkarlarımız bu kriz döneminde bile normal kredi taksitlerini gününde ödeyemezken krizi fırsat bilen Halk Bankası'nın adeta parayı kurtarma peşinde olup esnafın günü gelmeyen kredi borcunun tamamını tahsil etmek istemesi haksız ve acımasız yöntemdir. Bu uygulama esnafı büyük faiz yükü altına sokacağı gibi kooperatifleri de ortakları karşısında çalışamaz duruma getirecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber