Hediyeleri koridorda gören öğrenciler, haylazlığı bırakıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'in Buca ilçesindeki Dirayet Süren İlköğretim Okulu Müdürü Celal Alkan, öğrencilerin ders notlarını ve davranışlarını düzeltmek için farklı bir çözüm yolu buldu.

Hayırsever desteğiyle öğrencilere hediye edilmek üzere iki bisiklet ve üç bilgisayar alan Alkan, bunları koridor duvarlarında sergilemeye başladı. Devamlı göz önünde duran hediyeleri almak isteyen öğrenciler de haylazlığı bıraktı. Bisiklet ve bilgisayarları gören 28 sınıftaki bin 100 öğrencinin çoğu, davranışlarını düzeltirken derslerine de daha fazla çalışmaya başladı.

Sınıfları tek tek dolaşan Müdür Alkan, sadece ders notlarının yeterli olmayacağını, davranışların da birinciliği etkileyeceğini söyledi. Yıl sonunda kurulacak hediye komisyonunun değerlendirmesiyle 4. ve 5. sınıf birincilerine bisiklet, 6., 7. ve 8. sınıf birincilerine bilgisayar verilecek. Başarılı olan diğer öğrencilere de MP3 çalar hediye edilecek. Alkan, "Başarılı öğrenciye ailesi hediye alıyor. Biz başarının yanında güzel davranış da istiyoruz. Gayret gösterenler hediyeyi alacak." diye konuştu. Öğrenciler de yıl sonunu sabırsızlıkla beklediklerini, hediyelerini almak için davranışlarını da düzelteceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber