Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararına kadar burs vermeyi sürdürecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 16:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yüksek öğrenim gören öğrencilere verilen burslarla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının açıklandığı ana kadar yürütmeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Başkan Büyükkılıç, Çelikeşya ve Mefruşatçılar Sosyal Tesis binası açılış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeler tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere verilen bursların CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne açtığı dava sonucu iptal edilmesini değerlendirdi. Melikgazi Belediyesi olarak 9 yıldan bu yana üniversite öğrencilerine burs desteği sağladıklarını dile getiren Büyükkılıç, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının gerekçesi açıklanana kadar burs vermeye devam edeceklerini söyledi. Burslarla maddi sorunları olan öğrencilere destek olmayı amaçladıklarını anlatan Büyükkılıç, bu yıl 2 bin 500 üniversite öğrencisi ile 100 lise öğrencisine burs vereceklerini ifade etti. Burslar için ilçe sınırları içinde yaşamanın şart koşulduğunu dile getiren Büyükkılıç, "Bu yardımları yaparken objektif, optik okuyucu ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda hak eden kişiler bunu belgelerle doğruluğunu ispatladıktan sonra veriyorduk." dedi.

Büyükkılıç, şöyle devam etti: "Bilindiği üzere bir siyasi partinin Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu üzerine Türkiye çapında belediyelerin yapmış olduğu burs çalışması iptal edildi. Belediye olarak bu konuda amacımız öğrencilere kısmen destek olmaktı. Bu anlayıştan hiçbir zaman çıkmadık. Bundan sonrada aynı şekilde sürdüreceğiz. Bizim açımızdan panik ve sıkıntı yok. Melikgazi Belediyesi, eğitimle iç içe olan yaklaşımı dünde sergiledi, bugünde sergiledi, yarında sergileyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber