YAŞ kararları açıklandı: 5'i irtica 24 askeri personelin TSK ile ilişiği kesildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde; "uyuşturucu alışkanlığı ve ahlak dışı ilişkileri" bulunan 19, "irticai tutum ve davranışları" tespit edilen 5 olmak üzere toplam 24 personelin TSK'dan ayrılmasına "oy çokluğuyla" karar verildiği bildirildi.

Yüksek Askeri Şura toplantısına ilişkin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Yüksek Askeri Şura'nın olağan toplantısının, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, bölgesel durum değerlendirmesinin yapıldığı ve TSK'nın Harbe Hazırlık Durumunun incelendiği toplantıda, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınması gereken tedbirler tespit edildi.

İç güvenlik durum değerlendirmesi çerçevesinde, tehdit ve riskler ile alınabilecek tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, TSK'nın temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde; "uyuşturucu alışkanlığı ve ahlak dışı ilişkileri" bulunan 19, "irticai tutum ve davranışları" tespit edilen 5 olmak üzere toplam 24 personelin TSK'dan ayrılmasına "oy çokluğuyla" karar verildi.


Yüksek Askeri Şura Toplantısı sona erdi

Ankara - Genelkurmay Karargahı'ndaki Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi.

Genelkurmay Başkanlığı Çakmak Salonu'nda sabah saatlerinde başlayan olağan toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği öğle yemeğinin ardından devam edildi.

Toplantıda, başta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) personel, eğitim, disiplin konuları olmak üzere planlı faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Şura sonuçları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak. Şura kararlarının Cumhurbaşkanı Gül'ün onayının ardından Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.


Yüksek Askeri Şura üyeleri Anıtkabir'de

Ankara - Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yürütülen çalışmaların ardından Anıtkabir'e gelen Şura üyeleri, üzerinde "YAŞ üyeleri" yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Aslanlı Yol'dan yürüdüler.

Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Erdoğan başkanlığındaki heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, yazdıklarını yüksek sesle okudu.

Başbakan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk,

Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak Aralık 2008 toplantısı vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz.

Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'ni daima yüceltmek, ileri demokrasiler seviyesine çıkarmak, bölgemizin ve dünyanın en güçlü ve itibarlı ülkeleri arasındaki haklı yerini almasını sağlamak temel hedefimizdir.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkartmak konusunda millet olarak azim ve kararlılığımız tamdır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, yüksek disiplini ve üstün donanımı ile bölgesel ve küresel barışa üstün katkılar sağlamakta, her zaman olduğu gibi görevini milli şuur ve sorumluluk duygusuyla yerine getirmektedir.

Aralık 2008 Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını dilerken, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhun şad olsun."


Yüksek Askeri Şura toplandı

Ankara - Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında toplandı.

Başbakan Erdoğan, toplantı için Genelkurmay Başkanlığı Karargahına gelişinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından törenle karşılandı.

Şura'nın bu yılki olağan ikinci toplantısı, Çakmak Salonu'nda 09.35'te başladı. Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay katılıyor.

Yüksek Askeri Şura toplantısının gündemini, başta personel, eğitim, disiplin konuları olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı faaliyetleri oluşturuyor.

Toplantı öncesinde, basın mensuplarının kısa süreli görüntü almalarına izin verildi. Görüntü için basın mensupları iki grup halinde salona alındı.

Şura üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında öğle saatlerinde de Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ tarafından Şura üyelerine Genelkurmay Karargahı'nda öğle yemeği verilecek.

Şura'nın ardından kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak. Kararlar, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber