Başarısız yünetici, çalışanın kalbine de zarar!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre, patronlarının yetersiz, başarısız, adaletsiz ve yönetme kabiliyeti zayıf olduğunu düşünen çalışanların kalp krizi ve benzeri kalp rahatsızlıkları riski daha fazla.

"Occupational and Environmental Medicine" adlı dergide yer alan araştırmada, çalışanların stresin patronun başarısızlığından kaynaklandığını düşünmesi durumunda riskin daha da arttığı belirtiliyor. İşverenlerin sadece olumsuz şeyler söylemesi değil, iletişimde problemli ve olumsuz bir tavır sergilediğinin düşünülmesi de riski artıran bir diğer faktör. WebMD adlı sağlık portalındaki habere göre, 3 binden fazla çalışan üzerinde yapılan araştırmada çalışanlar patronlarını iletişim, bilgilendirme, tavsiye, hedefleri belirleme ve verdikleri yetki miktarı açısından değerlendirdi ve ciddi kalp problemi riskinin çalışanların patronlarını ne kadar yeterli bulduğu ile orantılı olduğu ortaya çıktı. Daha önce yapılan bir başka araştırmada da, ters ve olumsuz bir iş ortamında çalışan kişilerde kalp hastalığı riskinin yüzde 50 daha fazla olduğu belirlenmişti. Aile-Sağlık

Tükenmişlik mi hissediyorsunuz?

Ankara Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, yoğun ve stresli iş temposunda çalışan sorumluluk sahibi kişilerde genel bir yorgunluk hali görülebileceğini söyledi. Abdülkadir Çevik, "Çalışmaların karşılığını alamayan kişilerde, mutsuzluğa bağlı olarak tükenmişlik sendromu dediğimiz ruh ve beden sağlığını olumsuz yönde etkileyen sağlık problemleri görülür.'' dedi. Çevik, bu kişilerde tükenmişlik sendromu görülebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber