Fuhuşa rüşvet karşılığı göz yumduğu için tutuklanan emniyet müdürüyle ilgili belge yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi Emniyet Müdürü Cengiz Alat' ın tutuklandığı fuhuş operasyonu kapsamında gözaltına alınan 4'ü yabancı uyruklu kadının da aralarında bulunduğu 14 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi. Delilleri karartabileceği ve tanıklar üzerinde baskı yapabileceği gerekçesiyle tutuklanan Emniyet Müdürü Cengiz Alat can güvenliği nedeniyle dün gece Çorum Cezaevi'ne nakledildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün konuyu araştırmak için Çorum'a müfettiş göndereceği öğrenildi. Verdikleri ifadeyle Polis Müdürü Alat'ın tutuklanmasına neden olan zanlılardan Fatih Çağlan ile Recep Çağlan'ın fuhuşa aracılık yapmak suçundan sabıkalı olduğu belirtildi.

OPERASYONLARI BİLDİRİYORDU

Yaklaşık 27 bin nüfuslu Çorum'un Sungurlu İlçesinde son günlerde fuhuş olaylarının arttığına ilişkin ihbarlar üzerine Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığı 2 ay önce mahkeme kararıyla ses ve görüntü kaydıyla yapılan teknik takip başlattı. Çorum Emniyet Müdürlüğü Ahlak Masası ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonunda Fatih Çağlan (29), Recep Çağlan (28), Murat Koldaş (26), Erhan Berk (29), Ramazan Büyükkayıkçı (26), Nurettin Çağlan (26), Ferhat Palan (26), Salih Karakoç (37), Serkan Uzunkaya (29), Azerbaycan uyruklu Lala Çağlan (36), Lala Gabashvili (26), Dina Sekondelia (41), Ludmila Sikhardlidze (42) ile İnga Bjakava (35) Sungurlu-Kırıkkale karayolu üzerindeki arazi kenarlarında, kamyon ve araçlarda fuhuş yaptırmak ve aracı olmak suçundan yakalandı. Zanlılar soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yüksel Ünal'ın karşısına çıkartıldı. Zanlılardan, fuhuş ve hırsızlık suçlarından 12 sabıkası olan Nurettin Çağlan ile hırsızlık ve fuhuş yaptırmaktan 3 kez sabıkası bulunan Recep Çağlan, verdikleri ifade de 1,5 yıldır ilçede Emniyet Müdürlüğü yapan Cengiz Alat'ın fuhuş operasyonlarını para karşılığında önceden kendilerine haber verdiğini iddia etti. İfadesi alınan zanlılar, daha sonra geceyi nezarethanede geçirmek üzere polis karakoluna gönderildi.

ÇIKAR İLİŞKİM OLMADI

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yüksel Ünal, iki zanlının verdiği ifade doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Alat'ı makamına çağırdıktan sonra kendisine yöneltilen iddialar üzerine ifadesine başvurdu. Polis Müdürü Alat, suçlamaları reddetti ve Sungurlu ilçesinde 24 Ağustos 2007 tarihinden itibaren 5 kez fuhuşla mücadele konusunda düzenledikleri operasyonları bizzat kendisinin gerçekleştirdiğini, aralarında gözaltına alınan zanlıların da bulunduğu kişilerin yakalandığını söyledi. Kendisine iftira atıldığını da belirten Polis Müdürü Alat, "Bu iddiaları ortaya atan kişilerle hiç bir çıkar ilişkim olmadı" dedi. Ancak rüşvet aldığına dair delil olmadığı öğrenilen Sungurlu İlçesi Emniyet Müdürü Cengiz Alat, dün akşam "Delilleri karartabileceği, tanıkları, mağdurları ve başka şahıslara baskı girişiminde bulunabileceği" gerekçesiyle tutuklanarak önce Sungurlu Cezaevi'ne, buradan da can güvenliği nedeniyle Çorum L tipi cezaevine nakledildi.

MÜFETTİŞLER ARAŞTIRACAK

23 yıllık polis olan ve sicilinin temiz olduğu ileri sürülen Cengiz Alat'ın İstanbul, Amasya, Mardin, Ankara, Samsun, Artvin illerindeki Emniyet Müdürlüğü teşkilatında çeşitli birimlerde Müdür Vekilliği yaptığı belirtildi. 1,5 yıl önce Sungurlu İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlayan 2 çocuk babası Cengiz Alat'ın, avukatı aracılığıyla bir üst mahkeme olan Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutukluluğun kaldırılması için başvuracağı da belirtildi. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, tutuklanan polis müdürü Alat hakkındaki iddiaların araştırılması için Çorum'a 2 müfettişin gönderileceği öğrenildi.

ADLİYEYE ÇIKARILDILAR

Dün geceyi polis merkezindeki nezarethanede geçiren 12 zanlı ise, bu sabah saatlerinde önce Adli Tıp Kurumu'nda muayeneden geçirildikten sonra iki polis minibüsüyle Sungurlu ilçesindeki Adliye'ye sevk edildi. Zanlıların nöbetci mahkemede ifadelerinin alınmasına ise devam ediliyor.

PARA ALDIĞINA DAİR BELGE YOK

Bu arada Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman, olayın araştırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden görevlendirilen 2 polis müfettişinin önümüzdeki günlerde kente geleceğini söyledi. Karaman, tutuklanan Sungurlu Emniyet Müdürü Cengiz Alat'ın teknik takip incelemesinde zanlılardan para aldığına dair bir bulguya rastlanmadığını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber