İstanbullular, Kurban bayramında yüzde 50 indirimli seyahat edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin aldığı karara göre İstanbullular, Kurban bayramı boyuncu yüzde 50 indirimli seyahat edecek. İETT ve İDO sefer sayıları artırılacak.

İBB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye meclisi 08 Aralık Pazartesi günü başlayacak Kurban bayramında bir dizi önlemler aldı. Buna göre İstanbullular, 4 gün sürecek Kurban bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. Belediyenin aldığı diğer önlemler ise şöyle;

İETT; arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için tedbirler alacak.

Ulaşım A.Ş, bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın 4 günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenlenecek.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO); bayram süresince artacak yoğunluğa paralel olarak vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacak. Her bayram olduğu gibi sefer sayılarını artırarak ve rezervasyon tarihlerini genişleterek vatandaşlara hizmet sunacak.

İSKİ; tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber