Hırsızlık çetesindeki her üye ortalama 30 kez yakalanmış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suç fabrikası gibi hırsızlık şebekesi

İstanbul'un çeşitli semtlerinde hırsızlık yapan 11'i çocuk 40 kişilik şebeke, eşzamanlı operasyonla çökertildi. Bin 278 suç kaydı bulunan zanlılar arasında medyanın yakından tanıdığı bir isim dikkat çekti:

Çaldığı paralarla Swiss Otel'de düğün yaparken yakalanan 'küçük damat' lakaplı İbrahim G. Çete üyeleri hırsızlık yaparken, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Polis, 2 ay süreyle takip ettiği zanlıların aralarında kullandığı şifreleri de çözdü. Şebeke, dolara 'dölük', uyuşturucuya 'giya', jandarmaya 'jangirik', karakola 'mendeklik-zarbolog', polise 'mendek-zarbı', silaha 'küte-agir', hırsızlığa 'havuz' diyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, büyük alışveriş merkezleri ve havaalanında yardım bahanesiyle 'hırsızlık ve yankesicilik' yapan şebekeyi takibe aldı. 2 ay süren takibin ardından 30 Kasım'da Beyoğlu, Şişli ve Küçükçekmece'de belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 11'i çocuk, 16'sı kadın 40 kişi gözaltına alındı. 11 çocuk Çocuk Büro Amirliği'ne gönderildi. Aralarında Swiss Otel'de düğün yaparken basılan İbrahim G. ve Sultan Ç.'nin akrabalarının da bulunduğu 40 çete üyesinin, toplam bin 278 suç kaydı olduğu tespit edildi. Yelda K.'nin 121, Zeliş Ö.'nün 101, Nuran Y.'nin 98, 11 yaşındaki Seda T.'nin 87, Seyran B.'nin 73, Nuran Ö.'nün 65, Gülşah T.'nin 38 suç dosyası bulunuyor.

Şebeke, hırsızlık ve yankesicilik yaparken güvenlik kameralarıyla görüntülendi. Alışveriş merkezlerindeki kadınların dalgınlığından faydalanan zanlıların, çaldıkları çantayı bir başka çantaya koyarak olay yerinden hızla uzaklaşmaları dikkat çekti. Trafikte seyir halindeki araçları, 'Aracın altına top kaçtı', 'Kedi ezdiniz', 'Aracınızın altından ateş çıkıyor' gibi bahanelerle durdurarak sürücüyü oyalamak suretiyle yankesicilik yaptıkları belirlendi. Şebeke üyelerinin Kadıköy Kozyatağı'nda bir aracı durdurarak hırsızlık yapmaları saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Kiralık ciplerle ve 4 kişilik grup halinde çalışan zanlılardan biri, sürücüye yardım etme bahanesiyle yanına giderek oyalıyor. Diğer şebeke üyesi ise aracın içerisinden çantayı çalıyor. Çete üyelerin daha sonra ciple olay yerinden uzaklaşarak gözden kayboluyor.

Çetenin şifreleri

Çanta - Alte

Cep telefonu- Aan

Silah- Agir-Küte

Yakalanmak- Bigirilmek

Kaçmak- Bravices

Takip etmek- Cavlıyos

Çocuk- Çönü

Elbise- Çaput

Oyalamak- Çamul çene

Araba- Draba

Dolar- Dölük

Hırsızlık- Havuz

Uyuşturucu- Giya

Jandarma- Jangirik

Hırsızlık- Kaftiliye

Çalıntı eşya- Keni

Karakol- Mendeklik

Polis- Zarbı

Para- Mazın

Paralı müşteki- Mazın kene

Avukat- Rıfkata

Euro- Üro

Kaçın- Teyin

Hüseyin Keleş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber