Düşük enflasyon memuru üzdü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Enflasyonun düşük çıkması memuru üzdü. 5 aylık enflasyon yüzde 4.2 gerçekleşerek memura verilen 6 aylık zammın altında kaldı. Böylece memurun ek zam umudu kalmadı.

YÜZDE 1'lik enflasyonda, memurun yüzde 1 enflasyon farkı almasına yetmiyor. Aralık enflasyonun en az yüzde 2 çıkması gerek. Enflasyon farkı dışında ise ocakta, 2009'un ilk yarısı için yüzde 4 zam yapılacak.

KASIM enflasyonunun düşük çıkması ek zam beklentisi içinde olan memurları hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü 5 aylık enflasyona bakıldığında yüzde 4.2 olan rakamın 6 aylık zammın altında kaldığı görüldü. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında, 2008 yılının ikinci 6 ayı için yüzde 2'lik zam yapıldı. Düşük ücretli memurlara yapılan zam oranı, yan ödemeler de eklendiğinde yüzde 4.6'ya ulaştı. Ancak Maliye Bakanlığı, enflasyon farkı için, yüzde 2'lik zammı değil, düşük ücretli memurlara yapılan yüzde 4.6'lık zammı baz alacak. Buna göre, enflasyon farkı verilmesi için yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranının yüzde 4.6'nın üzerinde çıkması gerekiyor. Bu nedenle temmuz-kasım arasında gerçekleşen enflasyon oranları, memurların enflasyon farkı umutlarının da sönmesine neden oldu. Fark hesaplamasına baz alınacak temmuz ve kasım döneminde, yüzde 2.6 ile sadece ekim ayında enflasyon yüksek çıktı. HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber