Mersin'de 'İTÜ Bilim Merkezi' kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, üniversitelerin araştırma ve incelemelerini Mersin halkına tanıtacak ?İTÜ Bilim Merkezi? projesi için destek beklediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Şahin, Mersin İTÜ Mezunları Derneğinin 6. kuruluş yıl dönümüne katılmak üzere geldiği Mersin'de, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Şahin, ziyarette, eğitim ve araştırma kalitesinde önemli bir çıta yakaladıklarını, görevde bulunacağı süre içerisinde bu çıtayı daha da yükseltme gayreti içerisinde olacağını belirtti.

Mersin'de ?İTÜ Bilim Merkezi? kurmak istediklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

?Kurmak istediğimiz merkez, üniversitelerdeki araştırma ve incelemeleri, halkla buluşturulacak. Bu projeyi Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile birlikte ortaklaşa yapalım istiyoruz. Bu nedenle MEÜ yetkilileriyle görüşüp bilgi alışverişi içerisinde olacağız. Bu konuda kentteki sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Valiliğinde desteğini bekliyoruz.?

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da katılımıyla geçtiğimiz haftalarda Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Toplantı kapsamında gelecek yıldan itibaren farklı bölgelerde olmak üzere 10 bilim merkezinin kurulmasının planlandığını anlatan Aksoy, ?Bunlardan birisini elbette ki, Mersin'e kazandırmak isteriz. Ancak projenin sürdürülebilir olması için hukuki alt yapının sağlanması gerekir. Alt yapı sağlanır sağlanmaz, gerekli tüm desteği vermeye hazırız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber