Dönüş yolunda hava nasıl?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Aralık 2008 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batıda hafif yağmur, doğuda sis ve buzlanma

Tatil dönüşü yola çıkacak sürücüleri doğuda buzlanma ve sis, batıda ise hafif yağışlı bir hava bekliyor.

İSTANBUL - Hafif yağışlar bugün Türkiye'nin en batısında devam ediyor. İç ve doğuda önemli bir yağış yok; Kar yağışı da beklenmiyor. Ancak doğuya gidecek sürücülerin sis ve buzlanmaya karşı dikkatli olması gerekiyor.

Marmara Bölgesi'nde hafif yağışlar bugün de Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ çevresinde sürecek; yağmur akşam saatlerinde kuvvetini artırabilir. O yöne gideceklerin yağışa karşı tedbirli olması gerekiyor.

EGE'DE AKŞAM YAĞMUR KUVVETLENEBİLİR

Ege kıyılarında aralıklarla bugün de süren yağmur akşam kuvvetlenebilir. İç kesimlerde ise yağış kesildi ancak hava puslu olacak.

İç Anadolu'da önemli bir yağış ve kar beklenmiyor, hava bulutlu ve puslu olacak. Ankara, Konya, Çankırı çevresinde pus yoğun.

DOĞU'DA SİS VE BUZLANMAYA DİKKAT

Doğu Anadolu'da bugün ve sonraki günlerde kar yağışı yok, ancak yola çıkacak sürücüler buzlanmaya karşı dikkatli olmalı. Erzurum ve Kars'ta pus nedeniyle görüş mesfaesi 1 km'ye iniyor. Karadeniz Bölgesi'nde ise bugün ve sonraki üç gün yağış yok.

NERELERDE YAPIM ÇALIŞMASI VAR?

Karayollarının bazı kesimlerinde sürdürülen yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Anadolu Otoyolu 85-86 kilometreleri arasındaki Gültepe, 84-85 kilometreleri arasındaki Korutepe tünellerinin depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle bir şerit trafiğe kapatıldı, ulaşım diğer şeritten veriliyor.

Samsun-Ankara yolunun Sungurlu-Delice kesiminin 0-21. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan, Kocaeli-Yalova yolunun 16-21 kilometreleri arasındaki asfalt ve köprü yapım çalışması nedeniyle de trafik, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber