Veli Küçük konuşacak mı?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Susurluk Komisyonu üyesi Sağlar, Veli Küçük'ün Ergenekon'un kendisini gözden çıkardığının farkında olduğunu belirterek ?Artık konuşmasının zamanı geldi' dedi.

ERGENEKON terör örgütü davasında kilit isim olan emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün ilk kez bugün mahkemede konuşacak olması heyecan ve beklenti yarattı. Küçük'ün ?her şeyi anlatacağı' öne sürüldü. TBMM Susurluk Komisyonu eski üyesi Fikri Sağlar, Küçük'ün ifadeleriyle ?Pandora'nın kutusu'nu açacağını söyledi. Sağlar, ?Veli Küçük gözden çıkarıldığının farkında. Bu nedenle duruşmada bildiklerini anlatarak birçok karanlık olayı aydınlığa kavuşturacaktır' dedi.

KONUŞMANIN ZAMANI GELDİ

KÜÇÜK Ergenekon Davası'nın 26'ıncı duruşmasında ilk kez konuşacak. Küçük'ün ifadelerinin davanın seyrini değiştirmesi ve Türkiye'de meydana gelen birçok faili meçhul cinayet ile olayın perde arkasını ortaya çıkarması bekleniyor. Sağlar, Küçük'ün bildiklerini anlatmasıyla Pandora'nın kutusunun açılacağı, Ergenekon'un da Susurluk dosyasının da farklı bir boyuta gireceği görüşünde. star'a konuşan Sağlar, Küçük'ün Susurluk Komisyonu'nda dinlenmesinin engellendiğini ancak yıllar sonra Küçük'ün artık bildiklerini anlatma zamanının geldiğini belirterek şunları söyledi: ?Veli Küçük, özellikle JİTEM'i, Cem Ersever döneminde yapılanları ve sonrasını anlatacak. Sadece Adapazarı üçgeni değil, Karadeniz'de deki olayları anlatırsa birçok şeyin düzeleceğini, aydınlanacağına inanıyorum. Mensubu olduğu grup tarafından dışlanıp gözden çıkarıldığının artık kendi de farkında. Bunun bilincinde olduğu için tüm bildiklerini anlatacaktır. Küçük'ün güvendiği kanalların artık yıkıldığı görülmüştür. Cem Ersever olayını açıklarsa eminim ki Eşref Bitlis'e varıncaya kadar birçok olay aydınlanacaktır.

YURTTAŞLIK GEREĞİ

KÜÇÜK, Türkiye'nin gündemini değiştirecek bilgiler verebilir. Ergenekon ve Susurluk dosyasını çok farklı bir boyuta getirecek sürpriz isimler ve olaylar açığa çıkabilir. Türkiye3 darbe yaşamıştır. Demokratik yaşamı askıya alınmış, binlerce genç ölmüş ve hapiste çürümüştür. Böyle bir kavga sürüyor Türkiye'de. Bu kavganın nedenleri, düzenleyenleri arkasındakiler gibi karanlık unsurların en azından bir kesitine ışık tutabilecek bilgilerin Veli Küçük'te olduğu kesin. Bunu artık kimse saklayamaz kamuoyu bunu öğrendi. '

KENDİNİ DE DEVLETİ DE AKLAMALI

DÖNEMİN TBMM Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış ise Veli Küçük'ün artık bildiklerini anlatarak yıllardır süregelen sis perdesini kaldırması gerektiğini söyledi. Elkatmış, ?Küçük henüz ifade vermedi. Ancak şu da bir gerçek ki artık herkes konuşmasını bekliyor. Gelinen nokta yargı aşamasıdır. Bu safhadan sonra bildiklerini söylemesi hem kendi hem de devletin menfaatine. Tüm gerçekleri anlatarak hem kendini aklamalı hem de devleti aklamalıdır' dedi.

İlsever: Gladyo'yu deşifre edeceğim

ERGENEKON terör örgütü sanığı Ferit İlsever, hastaneden taburcu olduktan sonra savunmasını yazmaya başladı. star'a konuşan İlsever, ?Savunmamda Türkiye'deki ?Gladyo'yu deşifre edeceğim' dedi.

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunan ve 29 Temmuz'da tahliye edilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni İlsever, yaklaşık bir buçuk ay önce Süreyyapaşa Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde akciğer ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından tedavisi hastanede devam eden İlsever bayramdan önce taburcu oldu.

UZAKTAN TAKİP EDİYORUM

İstanbul'daki evinde bir yandan istirahat eden Ferit İlsever diğer yandan da savunmasını hazırlamak için bilgisayar başına geçtiğini söyledi. İlsever şunları söyledi: ?Duruşmayı şimdilik uzaktan takip ediyorum. Mahkeme tutuksuz yargılananları sona bıraktı. İddianameyi biliyoruz. Bilgisayarın başına oturup detaylı bir savunma hazırlayacağım. Türkiye'de ?Gladyo'nun ne olduğunu anlatacağım. ?Gladyo'nun tertiplerine ve saldırılarına maruz kaldım. Bizler ?Gladyo'nun bilerek seçtiği insanlarız. Savunmamda çok çarpıcı gerçekleri açıklayarak Gladyo'yu deşifre edeceğim.' HABER MERKEZİ

İki kez ağırlaştırılmış müebbeti isteniyor

ERGENEKON terör örgütü soruşturması kapsamında 26 Ocak 2008'de tutuklanan Veli Küçük'ün 17 ayrı suç maddesinden cezalandırılması talep ediliyor. 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 52 ila 82 yıl hapsi istenen Küçük'e yönelitilen suçlamalar şunlar:

Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek, Korku ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde atılmasına azmettirmek, Açıklanması yasak belgeleri temin etmek, açıklamak, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek, Telsiz Kanunu'na muhalefet etmek, Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi, Tutuklu, hükümlü veya suç delillerini bildirmeme, Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Askerleri itaatsizliğe teşvik, Yasaklanan bilgileri temin, Silah sağlama, Mala zarar verme, Kişisel verilerin kaydedilmesi, Kasten öldürmeye azmettirmek.

Veli Küçük'ü konuştururlar mı?

?BİLDİKLERİNİ anlatmazsa gerçeklerin ortaya çıkması bir başka güne kalacaktır. Ama birgün mutlaka ortaya çıkacaktır. Veli Küçük'ün bildiklerini anlatması gerekiyor. Küçük konuşur mu konuştururlar mı? Bunu bilemeyiz. Birçok faili meçhulde Veli Küçük ismi geçiyor. Bu nedenle kendini ya savunacak, ya da bildiklerini anlatacak. En azından bunu ettiği vatanı koruyacağına dair yemin için yapmalı. Sonunda ülkeyi koruyacağım derken ülkeyi farklı bir noktaya gerçek rejiminden uzaklaştıran bir noktaya itmiştir.'

Trabzon'da Ergenekon ve Şemdinli izi çıktı

TRABZON'DA ele geçirilen bombaların üzerindeki seri numaralarının, daha önce ülke genelinde çeşitli yerlerde ele geçirilen el bombaları ile aynı olduğu önü sürülüyor. Trabzon bombalarının Ergenekon'un Ümraniye'de bulunan bombaları ile Şemdinli'deki astsubayların araçlarında bulunan el bombalarıyla aynı seriden olduğu iddia edildi.

Yeni ele geçen bombaların seri noları:

HGR DM 41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP 143,

HGR DM 41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP 197

HGR DM 41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP 125

12 Haziran 2007'de Ergenekon Operasyonu'nun başlatıldığı Ümraniye'de bir evde ele geçirilen 27 el bombasının bazılarındaki seri nolar:

?HGR DM 41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP 16

HGR DM 41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP 24

?HGR DM 41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP 22

9 Kasım 2005'de Şemdinli'de meydana gelen olayların ardından tahrip edilen askeriyeye ait araçta ele geçirilen iki el bombasının seri noları:

HGR DM 41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP 134.

El bombaları için ek gözaltı süresi

TRABZON'DA el bombaları ve silahların ele geçirildiği operasyonda yakalanan 4 kişi için gözaltı süresi uzatıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gün Trabzon merkez ve Yomra ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürüyor.

El bombaları, kalaşnikof ve bir tabancanın ele geçirildiği operasyonun, polise, silah kaçakçılığı yapıldığı yönündeki ihbar üzerine gerçekleştirildiği iddia edildi. İhbar edilen bir kişinin Trabzon merkezdeki evine düzenlenen operasyonda, spor çanta içinde çamaşır makinesine saklanmış 7 , fırının içine saklanmış bir olmak üzere toplam 8 el bombası ele geçirildiği belirtildi.

Zanlının başka kişilere de silah ve bomba sattığını söylemesi üzerine Yomra ilçesinde gözaltına alınan diğer zanlının üzerinde bir ruhsatsız tabanca yakalandığı, evinin bahçesine gömülü halde de bir el bombası ile kalaşnikof tüfek ve bu silaha ait 420 adet mermi bulunduğu kaydedildi.

KENAN İSPİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber