İngiltere ile eğitim işbirliği yeniden gözden geçirilecek

Haber Giriş : 29 Kasım 2004 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, beraberinde bakanlık üst düzey yetkilileriyle birlikte İngiltere'ye üç günlük bir ziyaret gerçekleştirerek, İngiltere'nin yüksek öğrenime devam eden Türk öğrencilere uyguladığı yüksek ücret ve vize proplemleri ile bu konularda kolaylık sağlanması hususunda temaslarda bulunacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaklaşık bir yılı aşkın süredir tüm ilk ve orta dereceli okullarda internet bağlantısı kurulması çalışmalarına parelel olarak, bilgisayar destekli uzaktan eğitim konusunda ve e-öğrenme konularında işbirliği alan ve yöntemleri araştırılacak. Bakan Çelik, bu çalışma doğrultusunda İngiltere'nin en önemli yayın organlarından biri olan BBC ile görüşmelerinde animasyon filmleri inceleyecek. Uzaktan eğitimin bir parçası olarak ülkeye Türkçe'ye çevrilmiş halde bu filmleri getirmeyi ve öğrencilere eğitim amaçlı sunulmasını planlayan Bakan Çelik'in bu konuda daha önce Japonya'da görüşmeler yaparak, belli animasyon filmler konusunda mutabakata vardığı belirtildi.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNİN YETİŞTİRİLMESİNDE İŞBİRLİĞİ

Bakan Çelik, Türkiye'de yabancı dil öğrenme ve öğretme konusunda yaşanan sıkıntıların başında gelen İngilizce öğretim metodu konusunda da İngiliz yetkililerle görüş alışverişinde bulunacak. Görüşmelerde İngilizce öğretmenlerinin yetiştirilmesi, yabancı dil dersi programı geliştirme ve metaryal hazırlama konularında destek talep edecek olan Çelik, ilk ve orta öğrenim belgelerinin karşılıklı olarak tanınması için bilgi, bölge ve uzman değişiminin sağlanması, YÖK alanında ise Yüksek Öğretim Kurulu ile işbirliğine gidilmesini de gündeme taşıyacak. Öte yandan, Türkiye'de iller arasında gerçekleştirilerek, okullar arasında yardımlaşma ve dayanıymayı ön palana alan 'Kardeş okul' projesi İngiliz eğitimcilere teklif edilecek. Ayrıca her iki ülkede gerçekleştirilen resim, müzik, bilgi vb. yarışmalar ile konferans, seminer ve diğer sosyal ve kültürel faaliyetlere karşılıklı katılım, gençlik faaliyetleri ile izcilik kamplarına karşılıklı davetlerin gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Çelik'e İngiltere gezisinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul üyesi İbramih Bükel, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Doç.Dr. Nizami Aktürk ve Dış İlişkiler Genel Müdür Vetikili İbrahim Kapaklıkaya eşlik edecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber